BAGATELA: Kupite špicu dnevnika HRT za samo 10 dolara!
Foto: Youtube

Ponuda američke firme

BAGATELA: Kupite špicu dnevnika HRT za samo 10 dolara!

Ludi svet -
Američka firma Rampant dizjan koja se bavi prodajom vizuelnih šablona, u ponudi, između ostalog, ima i špicu dnevnika Hrvatske televizije koju prodaju za deset dolara

ZAGREB - Američka firma Rampant dizjan koja se bavi prodajom vizuelnih šablona, u ponudi, između ostalog, ima i špicu dnevnika Hrvatske televizije koju prodaju za deset dolara.

Novi logo i špica HRT-ovog Dnevnika krenuli su 15. maja 2009. godine, u sklopu redizajna informativnog programa, a u HRT-ovom Odeljenju za odnose s javnošću poručuju da su špica Dnevnika, logo i ceo vizuelni "paket" u potpunosti autorsko delo Odeljenja za dizajn HRT-a.

Video-snimak koji Rampant dizajn na svojim stranicama nudi za 10 dolara, praktično je, identičan HRT-ovom, odakle su za rekli da nemaju nikakav poslovni odnos s ovom firmom i da se radi o plagijatu, pa će istražiti načine kako najbolje da zaštite svoje intelektualno vlasništvo. U HRT-u takođe kažu da su već duže vreme svesni da se njihova špica na internetu neovlašćeno nudi kao šablon i da je pravna služba na to upozorena još 2011. godine.

"Na jednom od internetskih ponuđača tzv. grafičkih šablona primetili smo gotovo u potpunosti preslikanu špicu našeg Dnevnika, još tada smo posumnjali u krađu našeg intelektualnog vlasništva, odnosno falsifikat, i to prijavili. Pregledom profila prodavca tj. falsifikatora koji je preslikao našu animaciju i ponudio je na internet-stranici zaključili smo da se radi o osobi iz Republike Srpske", rekli su u ovoj medijskoj kući, kako prenosi portal.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track