VELIKI SKOK ZA ČOVEČANSTVO: Žaba lansirana u svemir

Virdžinija

VELIKI SKOK ZA ČOVEČANSTVO: Žaba lansirana u svemir

Ludi svet -
Žaba je verovatno skočila metar-dva ispred kamere, zbog buke tokom lansiranja

Iz svemirske "Midatlantik regional" u Virdžiniji tokom lansiranja rakete 8. septembra lansirana je izgleda i žaba?!Iako deluje kao fotomontaža, žaba na slici je prava, potvrdila je američka svemirska agencija NASA.

Fotografija je načinjena udaljenom kamerom tokom lansiranja lunarnog izviđača LADEE (Lunar Atmosphere and Dust Environment Explorer).

"Fotografski tim je potvrdio da je žaba stvarna. Ona je uhvaćena u jednom jedinom kadru sa jedne od udaljenih kamera korišćenih za fotografisanje lansiranja", navela je NASA. Iz agencije su takođe saopštili da je sudbina žabe nepoznata, ali da verovatno nije završila dobro.

"Žaba je verovatno skočila metar-dva ispred kamere, zbog buke tokom lansiranja. Kamera je udaljena nekoliko stotina metara od lansirne rampe, pa da bi se žaba tako jasno videla morala je da bude stvarno velika!", naveo je Sigmond Leščinski, zamenik direktora Svemirske luke u pismenoj izjavi za "Biznis insajder".

Internet već bruji od dosetki na račun žabe i slučajnog “lansiranja”.

"Nesrećna žaba je napravila džinovski korak za čovečanstvo", piše australijski sajt Njuz, dok CNN navodi da su poslednje reči žabe bile "Orrrbita, orrrbita".

Mediji su takođe izvestili da lansirna rampa ima basen sa sistemom prskalica, koji se aktivira tokom lansiranja da zaštiti rampu od štete i suzbije buku.

http://www.youtube.com/watch?v=VQnJhFJvdhQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track