Najnovije vesti

SAVETI: Da peškiri ne mirišu na buđ

Pratite uputstvo

SAVETI: Da peškiri ne mirišu na buđ

Pop kultura
20:08h
Evo nekoliko načina kako da se napokon rešite neprijatnog mirisa buđi

Miris mokrih peškira za plažu ili peškiri koji se koriste za tuširanje može biti grozan. Taj miris često uzrokuje plesan koja se teško uklanja.

Evo nekoliko načina kako da se napokon rešite neprijatnog mirisa buđi.

Metoda sirćetom

1. Stavite peškire u mašinu za pranje veša i to na najveću moguću temperaturu vode. Dodajte šoljicu ili dve belog sirćeta. Nemojte dodavati deterdžent, omekšivač ili bilo koje druge proizvode.

2. Stavite peškire u mašinu i operite ih ponovno sapunom za pranje veša i sodom. Ponavljamo, koristite najtopliju dostupnu vodu. Ne koristite omekšivač ili neke druge proizvode.

3. Osušite u sušilici na najvišoj temperaturi. Peškiri bi trebalo da budu potpuno suvi kad ih izvadite. Ako nisu suvi, vratite ih nazad ili ih izvadite van odmah i ostavite da se osuše na suncu.

Metoda amonijakom

1. Stavite peškire u mašinu za veš.2. Dodajte normalnu količinu praška za veš.3. Koristite najtopliju moguću vodu. Nemojte dodavati omekšivač ili neke druge proizvode.4. Pratite rad mašine do programa za ispiranje. Tada dodajte šoljicu amonijaka.5. Pustite mašinu da dovrši rad.6. Odmah izvadite peškire iz mašine. Osušite ih na normalnom programu u sušilici ili iznesite na sunce.

Ponovite postupak i pokvasite ih ako je potrebno

1. Pomirišite peškire nakon što ste završili jednu od gore navedenih metoda. Ako se niste rešili mirisa iz peškira, pokvasite ih preko noći.2. Napunite posudu vodom, tek toliko da prekrije peškire.3. Dodajte šoljicu amonijaka. Promešajte nekoliko puta i pustite da odstoji preko noći.4. Ujutro dodajte prašak za veš bez izbeljivača i uključite program za pranje.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...