KISIN ODUŠEVIO BEOGRAD: Pijanista izlazio na tri bisa

Koncert na Kolarcu

KISIN ODUŠEVIO BEOGRAD: Pijanista izlazio na tri bisa

Pop kultura -
Jedan od najpoznatijih svetskih pijanista Jevgenij Kisin oduševio je publiku u Kolarčevoj zadužbini svojim izvođenjem

BEOGRAD - Ruski pijanista svetskog renomea Jevgeniji Kisin (42) priredio je sinoć Beograđanima jedan od nezaboravnih koncerata u prepunoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Kisinu su na kraju koncerta priređene ovacije koje su trajale skoro pola sata, a on je uzvratio sa tri bisa koja su još više oduševlila publiku, jer je izveo jednu Bahovu kompoziciju pokazujući da mu ni ta vrsta muzike nije strana.

Kada se ponovo vratio "svom" romantičarskom repertoaru odsvirao je kompoziciju Alekseja Skrjabina kome je inače bio posvećen najveći deo oficijelnog dela koncerta.

Osećajući da je ovo bio jedan od njegovih ličnih trijumfa, izveo je nadahnuto neprevaziđenu Šopenovu Polonezu u As duru na koju svaki poklonik klasične muzike, ako i nije Poljak, oseća potrebu da ustane kao da se svira nacionalna himna.

Neosporno jedan od najvećih savremenih pijanista odabrao je da za koncert, kojim je otvorena u Beogradu 17. sezona Velikana muzičke scene, izvede resital, tu najtežu izvođačku formu zainterpretatore klasične muzike, a uz to je došao i sa novim repertoarom.

Naime, ovo je treće gostovanje Kisina u Beogradu i očigledno je želeo da iznenadi beogradsku publiku koncertom na kome je izveo Sonatu op.53 Franca Šuberta, Sonatu i fantaziju kao i izbor etida iz opusa 8 Aleksandra Skrjabina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track