Petsi Kensit izvađena materica: Imala sam 2 tumora i izgledala sam kao trudnica

Lekari joj odstranili tumora

Petsi Kensit izvađena materica: Imala sam 2 tumora i izgledala sam kao trudnica

Pop kultura -
Kao samohrana majka, svesna sam da mojim sinovima moram da budem roditelj, a ne samo prijatelj. Kao mala videla sam toliko bolesti, i ne želim da moju decu izlažem takvim situacijama, izjavila je glumica

Petsi Kensit morala je da se podvrgne hitnoj operaciji uklanjanja materice nakon što su lekari juna ove godine otkrila dva tumora u njenom stomaku. Biopsija je pokazala da su izrasline bile benigne, ali je hiruški zahvat učinio najveći presek u glumičinom životu. Četrdesetpetogodišnja Petsi Kensit u 24. godini je ostala bez majke koja je posle 20 godina borbe izgubila bitku sa kancerom. Upoznata sa strahom koji bolesti izazivaju, glumica svojim sinovima Džejmsu (20) i Lenonu (14) nije želela da govori o rizicima kojima je bila izložena.

"Kao samohrana majka, svesna sam da mojim sinovima moram da budem roditelj, a ne samo prijatelj. Kao mala videla sam toliko bolesti, i ne želim da moju decu izlažem takvim situacijama", izjavila je Petsi.

Zdravstevni problemi Petsi Kensit počeli su septembra 2011. godine kada su rutinski test i snimanje ultrazvukom otkrili cistu na jajniku. Benigna pojava je odstranjena operacijom. Međutim, to je bila samo najava. Ovog leta, kada je glumica u bolnici primljena zbog upale pluća, lekari su pronašli dva nova tumora u stomaku. Petsi je sama primetila da joj stomak otiče, a vremenom se otok samo povećavao.

Pregled MRI skenerom je pokazao da su tumori dostigli veličinu od šest centimetara i da je neophodna hitna operacija. "Stavila sam ruke na glavu i počela da plačem. Pomislila sam: “Bože, zašto se ovo ponovo dešava”. Pričala sam to naglas" rekla je Petsi.

Lekari su kao spas videli histerektomiju, odnosno odstranjivanje materice. Uklanjanje tumora trajalo je pet sati. Nedelju dana posle operacije glumica se morfijumom borila sa boli. Čekanje na rezultate biopsije kojom je trebalo da se dokaže da li su tumori bili kancerogeni bilo je posebno zastaršujuće. Srećom, utvrđeno je da bilo reč o benignim pojavama. I pored toga, uklanjanje materice je izazvalo veliki šok.

"Bilo je to kao oproštaj od mladosti. Ovo je definitivno znak da krećem u novu, drugačiju fazu života", poručila je Petsi Kensit.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track