Riblja Čorba u Londonu: Dva bisa, tapkaroši i prepun klub

Oduševili publiku

Riblja Čorba u Londonu: Dva bisa, tapkaroši i prepun klub

Pop kultura -
Grupa je dvaput izlazila na bis, a bezvremeni hit Pogledaj dom svoj anđele doveo je do eksplozije oduševljenja u publici

Jedna od najboljih srpskih rok grupa Riblja čorba održala je koncert u kultnom londonskom klubu "100“

U ovom klubu u Oksford stritu, koji prima 350 ljudi, svirala su najveća imena svetskog rokenrola, od „Roling stounsa“, „Kleša“, „Seks pistolsa“, do Erika Kleptona, Bi Bi Kinga, Pola Makartnija, „Motorheda“, „Blura“...

Koncert je otvorila londonska grupa „Princip“, a „Riblja čorba“ je, kao i na svim dosadašnjim koncertima ove godine, nastup počela rokačinom sa albuma „Osmi nervni slom“ - „Južna Afrika ’85.(Ja ću da pevam)“.

Izuzetno raspoložena publika pevala je i skakala uz „Ja ratujem sam“, „Lutku sa naslovne strane“, „Ostaću slobodan“, „Gde si u ovom glupom hotelu“, a na pesmi „Zadnji voz za Čačak“ bendu se pridružio gitarista Emir Hot, rodom iz Tuzle, inače, treći na listi najboljih engleskih gitarista.

Na koncertu su bili i novinari iz magazina „Klasik rok“ koji su intervjuisali Boru Đorđevića, a frenetičan aplauz dobio je basista Džon Mekoj, producent najuspešnijih „Čorbinih“ albuma „Mrtva priroda“, „Buvlja pijaca“, „Istina“ i „Uzbuna“, koji je sa srpskim rokerima odsvirao „Prevaru“ i „Volim, volim, volim, volim žene“.

Grupa je dvaput izlazila na bis, a bezvremeni hit „Pogledaj dom svoj anđele“ doveo je do eksplozije oduševljenja u publici. Mada je „Čorba“ nekoliko puta svirala u Londonu, članovi benda tvrde da im je koncert u „stotki“ bio najbolji do sada u engleskoj prestonici. Tome u prilog govori i činjenica da su se ispred kluba, prvi put posle dugo vremena, pojavili tapkaroši koji su karte prodavali po dvostruko višoj ceni, za oko 60 funti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track