Bora Čorba promovisao novu knjigu Debela trilogija
Foto: Dado Djilas

Deveta po redu

Bora Čorba promovisao novu knjigu Debela trilogija

Pop kultura -
Debela tragedija je više samokritička stilska vežba, ali kakva je, takva je. Predstavlja moju devetu knjigu, ako uspe da izmami ljudima osmeh znači da je dobra, rekao je na promociji Bora

Bora Đorđević promovisao je novu, devetu knjigu "Debela tragedija" u Udruženju rok muzičara Srbije. Svečanost je otvorio mladi bend "Amnezija" pesmom "Riblje Čorbe" - "Ostaću slobodan".

"Debela tragedija je više samokritička stilska vežba, ali kakva je, takva je. Predstavlja moju devetu knjigu, ako uspe da izmami ljudima osmeh znači da je dobra", rekao je na promociji Bora.

Posle operacije u kojoj su doktori uspešno izbacili "Roling Stonse" iz Borine žučne kese, legendarni muzičar je silom prilika smršao i poželeo da neke od ideja za gubljenje viška kilograma o čemu govore stihovi "Debele tragedije", podeli sa svojom publikom.

Međutim kako sam kaže: "Nijednu od metoda koje sam opisao ne pokušavajte kod kuće, mogu da izazovu katastrofalne posledice".

Duhovite ilustracije koje prate pesme delo su akademskog slikara Milenka Mihajlovića i Bore: plave crte su Borine, dok su ostale boje rezervisane za Mihajlovića. Nakon čitanja stihova, Bora je sa bendom "Amnezija" izveo nekoliko hitova Riblje Čorbe uz horsko pevanje prisutnih.

"Ovo sve što smo pevali do sada su stare pesme, a sad će te da vidite kako čika Bora kvari decu", rekao je Bora.

Tada je na scenu izašla mlađana devojčica Jana i sa Borom izrecitovala pesmu Šerše la fam sa 19. studijskog albuma Riblje Čorbe "Uzbuna", na oduševljenje prisutnih koji su je nagradili velikim aplauzom.

Uz uobičajeno potpisivanje knjige i fotografisanje sa autorom promocija je privedena kraju, a evo i jednih od stihova nove Borine zbirke:

"Da povratim izgled skladan,Moraću u krevet gladan,Da povratim skladnu građu,Moram da se morim glađu."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track