Sajam knjiga počinje u nedelju!

Poljska počasni gost

Sajam knjiga počinje u nedelju!

Pop kultura -
Na jednoj od najvećih kulturnih manifestacija u regionu, od 20. do 27. oktobra predstaviće se 442 direktna izlagača iz Srbije i 48 iz inostranstva, a prvi put ove godine biće organizovan i Dečji paviljon

Međunarodni beogradski sajam knjiga počinje sutra, a manifestaciju će u 18.00 sati otvoriti poljska spisateljica i kandidat za Nobelovu nagradu Olga Tokarčuk i pisac Ljubivoje Ršumović.

Na jednoj od najvećih kulturnih manifestacija u regionu, od 20. do 27. oktobra predstaviće se 442 direktna izlagača iz Srbije i 48 iz inostranstva, a prvi put ove godine biće organizovan i Dečji paviljon (hala 2b).

Na Beogradskom sajmu knjiga gostovaće pisci iz Poljske, Belgije, Luksemburga, Italije, Velike Britanije, Nemačke, Francuske i regiona, a organizatori manifestacije najavili su i 60 posebnih sajamskih programa.

Poljska, počasni gost sajma, pored ostalih predstaviće pisce Kšištofa Vargu, Pjotra Pažinjskog, Dariju Dobrolencku, Joanu Hetman Krajevsku, Lukaša Golembiovskog i Olgu Tokarčuk. Ambasada Poljske na sajmu će organizovati i gostovanja izdavača, književnih kritičara, lektora, prevodilaca i analitičara tržišta knjige, a predstaviće i svoje iskustvo u zaštiti autorskih prava i usvajanju evropskih standarda.

Među gostima sajma biće i pisci Kristijan Karlson, Tarik Ali, Tobias Fos Oliver Cile, Džon Ralston Sol, Kostas Duzinas, Mauricio Lazarato, Danijel Gegen, Gi Helminger, Mihael Martens, Donato Karizi i drugi. Biće organizovano prikupljanje knjiga za javne biblioteke u Srbiji, a Sajam će dodeliti i nagrade izdavaču godine, za izdavački poduhvat, dečiju literaturu, kao i priznanje "Bogdan Kršić" za najlepšu knjigu.

Ulaznice za sajam knjiga prodavaće se pojedinačno po ceni od 250 dinara, za grupne posete 150 dinara po osobi i porodične za 660 dinara. Naredne godine počasni gost Sajma knjiga biće Kina, a na jubilarnoj 60. manifestaciji 2015. godine Indija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track