ANĐEOSKO SRCE: Zverka narator koncerta čelista

Karnegi hol u Njujorku.

ANĐEOSKO SRCE: Zverka narator koncerta čelista

Pop kultura -
Stvari se danas odvijaju prebrzo. Kako da ih usporimo, kako da se vratimo rečima i zvuku, pitao se Not

NJUJORK - Američki glumac Kris Not, najpoznatiji po ulozi Zverke u TV seriji "Seks i grad", pojaviće se večeras na specijalnom koncertu u Karnegi Holu u Njujorku.

Popularni glumac, kog trenutno možemo da gledamo u seriji "Dobra žena", biće narator koncerta "Angel Heart", zasnovanog na novoj CD knjizi za decu o devojčici kojoj će druženje sa fantastičnim bićima odagnati tugu i izlečiti slomljeno srce.

Priča, čiji je autor Kornelija Funke, jedna od najpoznatijih nemačkih spisateljica književnosti za decu, praćena je pesmama i muzikom za violončela i mandoline koje je kreirala Kanađanka Luna Perl Vulf.

"Stvari se danas odvijaju prebrzo. Kako da ih usporimo, kako da se vratimo rečima i zvuku", pitao se Not tokom proba za večerašnju predstavu. On smatra da bi deca, poput njegovog petogodišnjeg sina, trebalo da uspore i probude maštu koristiće isključivo reči i zvuk.Ideja za koncert "Angel Heart" nastala je pre nekoliko godina kada je Vulf poželela da svojim ćerkama ispriča priču koristeći samo muziku. Kako bi to postigla napisala je muziku koju izvodi njen suprug Mat Hajmovic i njegov orkestrom čelista "Učelo".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track