Neven Đokić: Prvi u samoći pun pogodak!

G Sole Band

Neven Đokić: Prvi u samoći pun pogodak!

Pop kultura -
Opredelio sam se za akustične suve instrumente, za prirodan zvuk i umice muzičara. Nije lako u 21. veku naći novi izrazaj u muzici, ali vredilo je pokušati, rekao je muzičar

Neven Đokić, poznati muzičar iz Sarajeva, koji sada živi u Torontu, osnivač i lider grupe "Maratonci", čije su pesme "E, nema ništa više", "Odlazim", "Nataša" bile slušane na mnogim radio stanicama ex-Ju prostora, idejni je tvorac "Celia production" kao i grupe "G Sole Band".

"Prvi u samoći je naš poslednji materijal", rekao je Neven i dodao kako su neke pesme nastale u dužem vremenskom periodu, od kojih je jedna rađena još pre deset godina i nalazi se na albumu koji je izdat 2003. za PGP RTS.

Za samo mesec dana materijal, kao i sve informacije o produkciji, preuzelo više od stotinu radio stanica.

"Nisam koristio ritam mašine, ni klavijature. Jer, prvo što sam primetio na našim nekadašnjim prostorima je bilo to da je sve manje sviranja, a sve je više korišćenja semplovanih instrumenata s kompjutera. Opredelio sam se za akustične suve instrumente, za prirodan zvuk i umiće muzičara. Nije lako u 21. veku naći novi izražaj u muzici, ali vredelo je pokušati i predstaviti novi materijal na drugačiji način", rekao je Neven.

U tome su mu pomogli članovi grupe "G Sole Band".

"Imao sam sreću da sam bio okružen izvrsnim muzičarima, kao što su Zoran Nikolić, Lazar Nikolovski, Risto Nikolić, Bedžo Sinanoski, Dubravko Smolcic, Boris Daich, Ivan Radovanovic Vanila...Prema nekim prvim reakcijama, "Prvi u samoći" je pun pogodak, kao i video koji je snimljen na engleskom jeziku ("Do not worry").

B. K.

http://www.youtube.com/watch?v=d53S_nF83Y4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track