Samo kažem i Krugovi u trci za holivudsku nagradu

Međunarodna novinarska akademija IPA

Samo kažem i Krugovi u trci za holivudsku nagradu

Pop kultura -
U trci za najbolji film godine: "Inside Lewyn Davis", "12 Years a Slave", "Philomena", "American Hustle", "Gravity", "Captain Phillips", "The Wolf of Wall Street", "Saving Mr. Banks", "All Is Lost", "Blue Jasmine"

Regionalna veb-serija "Samo kažem" i film "Krugovi" nominovani su 2. decembra za prestižne nagrade Satelit (Satellite) koje dodeljuje Međunarodna novinarska akademija IPA. Prošle godine dodela nagrada Satelit prošla je u znaku hvaljenog filma "U dobru i u zlu" (Silver Lining Playbook), dok su u televizijskim kategorijama trijumfovale serije "Domovina" (Homeland) i "Štreberi" (The Big Bang Theory).

IPA (International Press Academy) čine novinari koji prate dešavanja iz oblasti štampe, televizije, radija i novih medija. Među nominovanima su brojne filmske i televizijske zvezde kao što su Meril Strip, Sandra Bulok, Martin Skorseze, Vudi Alen, Alfonso Kuaron.

Ove godine na listi se nalaze i dva naslova koja dolaze iz Srbije - film "Krugovi" filmske kuće Baš Čelik i prva regionalna veb-serija za tinejdžere "Samo kažem", u produkciji Fonda B92 i Tina fiš studija.

Osim nagrada u 36 zvaničnih kategorija, zanimljivo je napomenuti da IPA dodeljuje nagrade i u kategoriji Vizionarskih dostignuća u filmskoj tehnologiji, a nagrada je nazvana po Nikoli Tesli.

Tako se u trci za najbolji film godine: "Inside Lewyn Davis", "12 Years a Slave", "Philomena", "American Hustle", "Gravity", "Captain Phillips", "The Wolf of Wall Street", "Saving Mr. Banks", "All Is Lost", "Blue Jasmine".

http://www.youtube.com/watch?v=bmDP8JO_ZP0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track