PUN POGODAK: Motorhed svira na Gitarijadi!
Foto: Rojter

Kraljevi metal scene u Zaječaru

PUN POGODAK: Motorhed svira na Gitarijadi!

Pop kultura -
Dolazak gostiju iz Britanije pomogao bi da se populariše grad i njegova kulturno-istorijska vrednost u svetu, kaže Saša Mirković, predsednik Skupštine grada

Stepenik više!Britanski hevi metal sastav Motorhed biće zvezda 48. Gitarijade u Zaječaru. Potpis na ugovor još nije stavljen, ali organizatori najvećeg rok festivala u regionu su u završnim pregovorima o dovođenju muzičkih zvezda iz inostranstva i regiona naredne godine u srce istočne Srbije. Motorhed je osnovan 1975. godine u Londonu. U svojoj dugoj istoriji promenio je čak 11 postava. Danas grupu čine Lemi Kilmajster - bas, vokal, Fil Kembel - gitara i Miki Di - bubnjevi. Iako ih kritika nije mazila, na sceni su opstali skoro četiri decenije.

- Sledeće godine Gitarijada će biti još bolja. Tačno je da smo u pregovorima da gostuje kultni bend Motorhed, ali i velika imena iz regiona - kaže Saša Mirković, predsednik Skupštine grada Zaječara.Ovogodišnju Gitarijadu posetilo je više od 100. 000 ljubitelja dobrog gitarskog zvuka, i bila je najuspešnija do sada. Svirali su bendovi poput „Parnog valjka“, „Ritma nereda“ ili sarajevskog „Zabranjenog pušenja“.- Za održavanje festivala više neće biti potrebno da se izdvaja novac iz gradskog budžeta jer bi sama manifestacija postala komercijalna. Dolazak gostiju iz Britanije pomogao bi u popularizaciji grada i njegovih kulturno-istorijskih vrednosti u svetu, poput Feliks Romulijane - istakao je Mirković.(Lj. R.)

Zna znanje... Saša Mirković
Zna znanje... Saša Mirković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja