Radošu Bajiću povelja dramskih pisaca
Foto: Zorana Jevtic

Doprinos slobodi stvaralaštva u tumačenju novije srpske istorije

Radošu Bajiću povelja dramskih pisaca

Pop kultura -
Bajić je priznanje dobio kao autor igrane serije "Ravna gora"

BEOGRAD - Predsedništvo Udruženja dramskih pisaca Srbije donelo je jednoglasnu odluku da dramskom piscu i reditelju Radošu Bajiću dodeli specijalnu Povelju za doprinos slobodi stvaralaštva u tumačenju novije srpske istorije.

Bajić je priznanje dobio kao autor igrane serije "Ravna gora", realizovane u koprodukciji Radio-televizije Srbije i producentske kuće "Kontrast Studios", saopštila je danas ta kompanija.

Stvarajući scenario za TV seriju "Ravna gora", koji je plod višegodišnjeg rada i temeljnog istraživanja, Bajić je otvorio pitanja o najosetljivijem periodu srpske istorije i međusrpskog rata od 1941. do 1945. godine.

U saopštenju se ističe da se "ovom pričom prvi put, iz istorijski tačnog i objektivnog ugla, govori o tragici srpskog naroda 1941. godine i o autentičnim protagonistima te velike tragedije, bez ideoloških predrasuda, bez ambicije i namere da se stvore nove podele, da se ravnogorci pretvore u anđele, a da partizani budu demonizovani i kaljani, istinito se prikazuju bespuća i nacionalni sunovrat srpskog naroda u vreme Drugog svetskog rata".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track