Smršajte po najnovijim metodama

Novi trendovi

Smršajte po najnovijim metodama

Pop kultura -
Predstavljamo vam neke nove trendove za zdrav život u 2014. godini koji nam je preporučila nutricionista Ana Milićević

TV, internet i novine su pune saveta kako da živite zdravo, ostanete u formi ili smršate. Ako su vam dosadili ili vam ne pomažu sada već klasični recepti kao što je džoging, teretana ili Atkinsonova dijeta, mi vam predstavljamo neke nove trendove za zdrav život u 2014. godini koji nam je preporučila nutricionista Ana Milićević.

Osmočasovna dijetaPopularnost i primamljivost ove dijete se sastoje u tome što vam je dozvoljeno da jedete šta god želite u periodu od 9 časova ujutru do 17 časova po podne. Suština je u tome da je upravo konzumacija hrane u večernjim časovima ono što goji i izaziva mnoge bolesti. Ova dijeta potiče iz knjige „Osmočasovna dijeta: Gledajte kako kilogrami nestaju bez obzira na to šta jedete“ autora Dejvida Zinčenka i Pitera Mura.

Ceđeni sokoviSve je više prisutan trend zdrave dijete koje se bazira na unosu samo sveže isceđenih sokova. Predviđeno je da ova dijeta traje od pet do sedam dana, a u obzir dolazi voće i povrće. Osim gubitka težine, ovom dijetom ćete izvršiti detoksikaciju i očistiti organizam.

„5:2“Dijeta „5:2“ dozvoljava da jedete sve što poželite pet dana u nedelji, dok u preostala dva dana treba da postite. Ovu dijetu su osmislili novinar i nutricionista Majkl Mozli i novinarka Mimi Spencer. Autori kažu da se ova dijeta bazira na radu britanskih i američkih naučnika koji su ustanovili da princip ishrane sa povremenim postom pomaže ljudima da izgube više masnih naslaga, da se smanji nivo holesterola, što podrazumeva i smanjen rizik od bolesti srca i dijabetesa. Ova dijeta može vas zaštititi od srčanih oboljenja, Alchajmerove bolesti i raka.

Kros fitOvaj način vežbanja objedinjuje nekoliko vrlo popularnih sportskih disciplina kao što su: atletika, gimnastika, dizanje tegova, a sve češće i plivanje i biciklizam. Ovaj sport vam omogućava značajno povećanje snage, kondicije i brzine, a samim tim i značajno utiče na fizički izgled i povećanje kondicije.

BodyBalanceOva nova vrste treninga predstavlja kombinaciju joge, pilatesa i tajčija. Treninzi se odvijaju uz prijatnu muziku i njihov cilj je da se i telo i um oslobode napetosti. Takođe, unapređuje snagu i fleksibilnost. Predviđeno je da vas ovaj program, pre svega, relaksira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track