Srpska operska diva slavila rođendan i Novu godinu u Beču!

Dva slavlja za Suzana Šuvaković Savić

Srpska operska diva slavila rođendan i Novu godinu u Beču!

Pop kultura -
Na ovogodišnjem Srpskom novogodišnjem koncertu učestvovali su sopran Suzana Šuvaković Savić, prvakinja Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, braća Teofilovići, jedinstveni izvođači drevne srpske i balkanske vokalne muzike...

BEČ - SPKD Prosvjeta Austrija treći put je organizovala Srpski novogodišnji koncert u Beču, 14. januara 2014. godine u Svečanoj sali Magistrata u trećem okrugu. Koncert je ovog puta bio posvećen tradicionalnoj srpskoj i evropskoj muzici.

SPKD Prosvjeta Austrija je gostima predstavila deo srpskog muzičkog stvaralaštva i ukazala da muzika može, a i povezuje različite evropske kulture. Na ovogodišnjem Srpskom novogodišnjem koncertu učestvovali su sopran Suzana Šuvaković Savić, prvakinja Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, braća Teofilovići, jedinstveni izvođači drevne srpske i balkanske vokalne muzike, Prvi austrijsko-vizantijski hor, violinista Petar Maksimović i još nekoliko izvođača.

-Srećna sam što sam sa svojom publikom proslavlai i rođendan i srpsku Novu godinu jer mi na isti dan padaju. Uživaću u Beču, gradu opere. A naravno i u šopingu, pa zaslužila sam zar ne? – izjavila je kroz smeh primadona Narodnog pozorišta Suzana Šuvaković Savić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track