Potvrđena presuda doktoru Majkla Džeksona

Kalifornijski apelacioni sud

Potvrđena presuda doktoru Majkla Džeksona

Pop kultura -
Sud je utvrdio da su tokom suđenja izneti suštinski dokazi o krivici doktora Konrada Mareja, koji je pre tri meseca izašao iz zatvora nakon odslužene dve godine kazne

LOS ANĐELES - Kalifornijski apelacioni sud potvrdio je presudu nekadašnjem doktoru, sada pokojnog, pevača Majkla Džeksona, koji je osuđen na četiri godine zatvora zbog ubistva iz nehata pop zvezde 2009. godine.

Sud je utvrdio da su tokom suđenja izneti suštinski dokazi o krivici doktora Konrada Mareja, koji je pre tri meseca izašao iz zatvora nakon odslužene dve godine kazne.

U presudi na 68 strana detaljno su navedeni dokazi protiv Mareja, koji je 2011. godine osuđen na zatvorsku kaznu, jer je u junu 2009. Džeksonu prepisao smrtonosnu dozu anestetika "propofol". To je bilo u vreme kada se Džekson spremao na povratničku turneju "This Is It".

Apelacioni sud je naveo da je sudija višeg suda ima svo pravo kada je Mareju izrekao četvorogodišnju zatvorsku kaznu.

"Dokazi pokazuju da je gospodin Džekson bio ranjiva žrtva koja je verovala Mareju, a on je to prijateljsko poverenje izneverio prekršivši profesionalne standarde u brojnim aspektima", navodi se u odluci Apelacionog suda.

Marej je ranije izašao iz zatvora zahvaljujući izmenama kalifornijskog zakona o nenasilnim prestupnicima i dobrom vladanju.

Po izlasku iz zatvora Marej je u intervjuu za "Mejl on sandej" rekao da se Džekson sam predozirao, dodajući da je on pao u psihički i fizički "ambis" zbog povratničke turneje.

"Nisam ubio Majkla Džeksona. Bio je zavisnik od droge. Majkl Džekson je slučajno ubio Majkla Džeksona. Pred kraj života je bio u krizi i panici", rekao je tada Marej.

Džekson je pronađen mrtav u svom krevetu u iznajmljenoj kući u Los Anđelesu 25. juna 2009. godine, a otkriveno je da je umro od prevelike doze "propofola".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track