Mjuzikl po pesmama Boba Marlija
Foto: Kurir

Bob Marleys Three Little Birds

Mjuzikl po pesmama Boba Marlija

Pop kultura -
Mjuzikl je priča o Zigiju, stidljivom dečaku sa Jamajke koji se krije od svojih strahova - uragana, mungosa i zlih duhova - tako što gleda TV

NJUJORK - Njujorško Nju viktori pozorište postaviće idućeg meseca mjuzikl za decu "Bob Marley"s Three Little Birds" u kome će se naći najpoznatije pesme Boba Marlija."Želim da se tata obrati deci kroz muziku", rekla je AP-u Sedela Marli, prvo dete Boba Marlija i Rite Marli koja je pomogla u osmišljavanju predstave.

Mjuzikl je priča o Zigiju, stidljivom dečaku sa Jamajke koji se krije od svojih strahova - uragana, mungosa i zlih duhova - tako što gleda TV. Ptičica, njegova majka i komšija podstiču ga da se suoči sa svojim strahovima i uživa u životu.Marli se nada da će predstava doneti "duh Jamajke deci koja nikada nisu čula za nju".

U mjuziklu će se čuti naslovna pesma "Three Little Birds" kao i "Jamming", "Roots Rock Reggae" i "Is This Love", kao i melodija "I Shot the Sheriff".Mjuzikl je inspirisan slikovnicom koju su Sedela Marli i Džerald Hausman napravili 2006. na osnovu Marlijeve pesme.Premijera se očekuje 7. februara i igraće se do 23. februara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track