Kventin Tarantino pobesneo zbog krađe!

Procureo scenario

Kventin Tarantino pobesneo zbog krađe!

Pop kultura -
Pre nekoliko dana na internetu se pojavio scenario za novi film Kventina Tarantina, što je čuvenog reditelja razbesnelo pa je spreman da ide do kraja kada je reč o otkrivanju toga koje za to kriv

"The Hateful Eight" naziv je novog ostvarenja Kventina Tarantina, a scenario za ovo filmsko delo procureo je na internet, zbog čega je reditelj obustavio proces snimanja i realizacije filma.

U međuvremenu je pokušao da istraži ko je od producenata i trojice glumaca kod kojih je scenario bio na čitanju odgovoran za to.

Ali, Tarantino je očito odlučio po svaku cenu da pronađe žrtvenog jarca pa je pokrenuo tužbu protiv portala Gawker, koji je unutar svog segmenta Defamer objavio sporni tekst.

Tužbu je podigao zbog saučešća u kršenju autorskih prava, zato što je Gawker objavio link na stranicu za download scenarija. Stranica je optužena za grabežljivo novinarstvo i narušavanje prava čoveka da zaradi koji dolar.

"Iako je ljut i uticajan, teško da će ova tužba završiti u korist Tarantina. Tarantino je bio taj koji je glasno pričao o ovoj temi, navodeći detalje koji će ga dovesti na naslovne strane. On je taj koji je svoj scenario pretvorio u vest", poručuje Gawker dodajući da su oni vest o curenju preneli kao novinarsku informaciju koja zaslužuje tako i da se plasira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track