Skarlet Johanson nije više ambasador Oksfama
Foto: Ap

Prekinuta saradnja

Skarlet Johanson nije više ambasador Oksfama

Pop kultura -
Glumica je odlučila da okonča svoju ulogu ambasadora sa Oksfamom posle osam godina jer je dala podršku kompaniji koja radi na Zapadnoj obali

NJUJORK - Glumica Skarlet Johanson prekinula je saradnju sa humanitarnom grupom Oksfam pošto je kritikovana zbog podrške kompani SodaStream koja posluje na Zapadnoj obali, prenosi AP.

SodaStream je kompanija pro-palestinskih aktivista, a fabrika se nalazi u izraelskom naselju na Zapadnoj obali, teritoriji koju su zauzele izraelske vojne snage 1967. godine.

U saopštenju portparola Johansonove navedeno je da se mišljenja glumice i Oksfama suštinski razlikuju, jer se ova humanitarna grupa protivi zanatskoj trgovini iz izraelskih naselja, rekavši da su nelegalne i da povređuju palestinska prava.

Skarlet Johanson je odlučila da okonča svoju ulogu ambasadora sa Oksfamom posle osam godina, ali ponosna je na svoja dostignuća tokom svog mandata, navodi se u saopštenju.Kao odgovor na kritike, ona je prošle nedelje kazala da je pristalica ekonomske saradnje i socijalne interakcije između demokratskog Izraela i Palestine.

Johanson je kao ambasador za Oksfam od 2007. godine radila na prikupljanju sredstava i promovisanja svesti o globalnom siromaštvu i obilazila je Indiju, Šri Lanku i Keniju da istakne posledice hroničnog siromaštva, piše AP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track