Branka Pujić: U Hrvatskoj sam stekla prijatelje za ceo život

Dobro su je prihvatili

Branka Pujić: U Hrvatskoj sam stekla prijatelje za ceo život

Pop kultura -
Kolege u Hrvatskoj su me jako lepo prihvatile pa mi je bilo lakše. Stekla sam prijatelje za ceo život, priča glumica koja igra u seriji „Ruža vjetrova“

Glumica Branka Pujić već je skoro tri decenije u svetu umetnosti, ali o njoj i njenom privatnom životu zna se vrlo malo. Udata je za kolegu Dragana Jovanovića, sa kojim ima 21-godišnju kćerku Anđelu. Nedavno smo je gledali u hrvatskoj seriji, vanredni je profesor na FDU na predmetu scenske igre, vodi školu glume u Zemunu, a ne krije da bi volela da zaigra i na našim malim ekranima.

"Postoje neke usmene ponude i dogovori, ali ja ne volim da unapred pričam o tome. Vodim se onom starom „Prvo skoči pa reci hop“. Nema me na našim malim ekranima, ali me je zato bilo dosta u susednim zemljama, jer sam bila angažovana od hrvatskih i italijanskih producenata. Što se tiče serije „Ruža vjetrova“, ona je bila veliki izazov za mene jer je u pitanju velika dramska uloga. Ozbiljno sam pristupila radu na liku splitskog advokata, Suzane Matošić, a dalmatinski sam savladala tako dobro da su bili sigurni da sam fetiva, Splićanka".

Lepa glumica koja je u srećnom braku ne krije da joj je, tokom rada na seriji, porodica najviše nedostajala.

"Mnogo su mi nedostajali, ali sam puno radila pa je vreme letelo a i dolazila sam često kući zbog predavanja na fakultetu. Provodili smo mnogo manje vremena zajedno nego inače, ali ono nikad nije bilo kvalitetnije. Udaljenost nas je još više zbližila. Kolege u susednoj zemlji su me jako lepo prihvatile pa mi je bilo lakše. Stekla sam prijatelje za ceo život".

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

Brankina i Gagijeva ćerka jedinica, Anđela, trenutno je na trećoj godini Fakulteta dramskih umetnosti. Kaže da se, do danas, nije pokajala što je krenula stopama svojih roditelja.

"Mislim da je velika privilegija baviti se poslom koji voliš, onda to i nije posao, nego igra. Ja sam pristrasna majka i ne bih komentarisala njenu glumu. Verujem joj kad je vidim na sceni, zasmeje me, rasplače me, ali uvek je to mogla, slaba sam na nju. Volela bih da katkad zatraži moju i Draganovu pomoć, jer mislim da i mi ponešto znamo, ali svaku našu stidljivu ponudu odlučno odbija rečenicom: „Imam ja svog profesora glume!“ I ima, i to odličnog".

Anđela je, kako kaže Branka, mešavina Gagija i nje. Pokupila je najbolje od oba roditelja.

"Po liku je na mene, ali genetski kod je Draganov. Ima tu i bake i deke, ali ipak mislim da je najviše svoja".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track