Stjuardese iz Srpske lete u Abu Dabi na obuku!

Uzbuđene i srećne

Stjuardese iz Srpske lete u Abu Dabi na obuku!

Pop kultura -
20 kandidata su na prvim testovima uspeli da zadovolje visoke kriterijume "Etihada"

Jedna od najvećih svjetskih aviokompanija "Etihad ervejz" odabrala je 20 devojaka iz Srpske koje će se sledećeg meseca uputiti u Abu Dabi, gdje će proći zahtevnu obuku kako bi savladale sve veštine koje treba da poseduju stjuardese.

U ovoj kompaniji rekli su da su veoma zadovoljni kandidatima koji su se prijavili na konkurs za kabinsko osoblje. Konkurs je raspisan u okviru uspostavljene saradnje sa beogradskom kompanijom "Er Srbija", čiji je strateški partner "Etihad ervejz".

"Radujemo se što će se najbolji kandidati iz RS priključiti kabinskom osoblju, a obuku će imati u vrhunskoj "Etihad ervejz akademiji" u Abu Dabiju", istakli su u "Etihadu".

Među 20 kandidata koji su na prvim testovima uspeli da zadovolje visoke kriterijume "Etihada" našla se i Milica. Presrećna je što je dobila šansu da se dokaže na obuci u Abu Dabiju i uverena da se prilikom strogih intervjua i testova od ostalih devojaka izdvojila hrabrošću.

"Sedila sam u prvom redu i dobili smo zadatak da predstavimo kandidata pored sebe. Kada su pitali ko želi prvi, nastao je tajac. Javila sam se i uspela", priča Milica.Već posle pet dana dobila je emejl iz "Etihada" u kojem su je obavijestili da je prošla i da je čeka obuka.

"Već 14. marta iz Beograda letim za Abu Dabi, gde ćemo na obuci provesti sedam sedmica", ističe ona i dodaje da je u isti mah i uzbuđena i srećna.

Prošlog meseca u Banjaluci se okupilo oko 100 mladih, a među njima i četiri mladića, kako bi pokušali da zadovolje oštre kriterijume svetski poznate aviokompanije. Posedovanje najmanje srednje stručne spreme, tečan govor engleskog jezika, plivanje i da stojeći na vrhovima prstiju dohvate 212 centimetara, samo su neki od uslova koje su već u startu morali da ispune.

Devojke iz Srpske koje su primljene među kabinsko osoblje "Etihada" osnovale su grupu na društvenoj mreži "Fejsbuk" na kojoj razmenjuju svoja iskustva, planove ili strahove.

"Ta grupa nam služi za svakodnevno komuniciranje kako bismo se na najbolji način pripremili za avanturu koja nas čeka u Abu Dabiju", priča Milica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track