Metju Mekonahi: Od kako sam smršao, postao sam pametniji
Foto: Reuter

Priznao

Metju Mekonahi: Od kako sam smršao, postao sam pametniji

Pop kultura -
Pisao sam mnogo više, čitao mnogo više. Morao sam sebi da nađem zabavu jer nisam mogao da idem uveče na večere i da se krećem po društvenim mestima", kaže glumac

Holivudski glumac, Metju Mekonahi, otkrio je da dok je gubio kilograme povodom snimanja filma "The Dallas Buyer's Club" postao pametniji jer je morao da okupira svoju pažnju stvarima od kojih danas ima intelektialnu korist.

"Pisao sam mnogo više, čitao mnogo više. Morao sam sebi da nađem zabavu jer nisam mogao da idem uveče na večere i da se krećem po društvenim mestima", kaže glumac koji je za vrlo kratak period smršao preko 15 kilograma.

Njegov dramatičan gubitak kilaže nije se završio samo ulogom koja je nominovana za oskara, već i gubitkom vida na koji se glumac požalio nakon šoka koji je njegov organizam doživeo

"Kada sam dostigao željenu kilažu osetio sam da je moj vid oslabio".

Metju je izvesno vreme morao da unese samo 1500 kalorija dnevno, pa se tako uglavnom hranio belancem i parčetom piletine, a kašiku smanjio kako bi mu hrana što duže trajala.

Mnogi poznati glumci su se podrvgli ovom ni malo lakom zadatku, gubljenja kilograma zbog uloge u filmu koja to zahteva. Najdrastičnije promene imao je glumac Kristijan Bejl koji je za ulogu u filmu "Machinist" smršao skoro 30 kilograma, zatim se vratio i dodao skoro 17 za ulogu u filmu "Betmen".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track