NOVI POČETAK: Obnovljene prostorije Zajednice srpskih klubova u Beču

Svečana manifestavija

NOVI POČETAK: Obnovljene prostorije Zajednice srpskih klubova u Beču

Pop kultura -
Obnova je sprovedena u saradnji sa gradom Bečom, koji je finansirao izgradnju zasebnog ulaza do naših prostorija, dok je Zajednica vlastitim sredstvima obnovila prostorije, koje osim naših koriste i članovi KUD-a „Branko Radičević“, rekao je Borislav Kapetanović

Prostorije Zajednice srpskih klubova u Beču na adresi ulica Gudrun 133b (Gudrunstrasse) svečano su otvorene u ponedeljak 17. februara. Osim predsednika bečkih kulturno-umetničkih klubova, predstavnika grada Beča i predstavnika integracionog biroa, ovu manifestaciju uveličao je i dolazak Gorana Bradića, zamenika ambasadoraRepublike Srbije u Austriji.

Okupljenima se prvo obratio domaćin ove večeri Borislav Kapetanović, predsednik Zajednice srpskih klubovau Beču, pozdravio prisutne i zahvalio se gradu Beču, Franciski Hili - Buc (Franziska Healy – Butz) iz integracionog biroa i Volfgangu Šperlu (Wolfgang Sperl), upravniku objekta (u vlasništvu grada Beča) u kom se nalaze prostorije Zajednice, na njihovoj finansijskoj i političkoj podršci.

"Obnova je sprovedena u saradnji sa gradom Bečom, koji je finansirao izgradnju zasebnog ulaza do naših prostorija, dok je Zajednica vlastitim sredstvima obnovila prostorije, koje osim naših koriste i članovi KUD-a „Branko Radičević“. S obzirom na to da prostorije Zajednice sada izgledaju mnogo bolje u prilici smo da sad ovde održavamo i književne večeri, skupove privrednika i slične manifestacije", rekao je Borislav Kapetanović, predsednik Zajednice srpskih klubova u Beču za Kurir.

Posle njega reč je dobio Volfgang Šperl koji je izrazio zadovoljstvo ovom zajedničkom inicijativom i zajedničkim radom grada Beča i Zajednice na obnovi prostorija, te je članovima Zajednice poželo još mnogo prijatnih, zajedničkih susreta i proslava. Goran Bradić, počasni član ove manifestacije, istakao je da je srećan što prisustvuje ovom događaja, te je čestitao Kapetanoviću, ostalim članovima Zajednice i gradu Beču na ponovnom otvaranju prostorija Kluba.

Posle uvodnih reči, ceremonija otvaranja je završila zajedničkom zdravicom, a druženje je nastavljeno uz večeru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track