Marina Abramović o Šaji Labafu
Foto: Ap

Performans

Marina Abramović o Šaji Labafu

Pop kultura -
Šaja je sedeo u prostoriji sa kesom na glavi, a ljudi su ulazili i sedeli prekoputa njega...baš kao što je svojevremeno domaća umetnica uradila u performansu "Umetnik je prisutan" - minus kesa

Šaja Labaf već neko vreme izaziva pažnju javnosti svojim neobičnim ponašanjem – prvo je napustio pres konferenciju u Berlinu dajući samo jednu konfuznu izjavu, a potom je prošetao crvenim tepihom sa kesom na glavi...ali pre toga je uradio nešto što i Marina Abramović.

Pre nego što će prošetati crvenim tepihom Berlinskog filmskog festivala, Šaja je izveo svojevrsni performans sa istom onom kesom koja je činila deo njegovog autfita na premijeri.

Sedeo je u jednoj sobi u koju su ulazili svi koji žele da ga vide, dok je on bio pokriven kesom i ćutao...baš kao što je svojevremeno umetnica izvodila performans "Umetnik je prisutan".

Sada je Marina Abramović prokomentarisala njegov performans.

"Interesantno mi je da je svet iz Holivuda želeo da se vrati performansu, što je drugačije od onoga što rade. Možda im je potrebno naše iskustvo, možda im treba naša jednostavnost, a možda jednostavno žele da se povežu sa publikom što Šaja kao glumac ne može toliko često da radi", rekla je Marina

http://www.youtube.com/watch?v=4DKUXP8hRas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track