BOJE VEČERI ROZE I PLAVA: Modni Oskari idu u ruke...
Foto: Rojters

Radar za stil

BOJE VEČERI ROZE I PLAVA: Modni Oskari idu u ruke...

Pop kultura -
I dok su neke haljine bile duboko isečene, većina je bila prilično rezervisana, navode stručnjaci i izdvajaju pet hitova večeri - bledoplavu haljinu Njongo, izbor haljine, nakita i frizure Dženifer Lorens
1 / 11 Foto: Rojters

LOS ANĐELES - Uplakana Lupita Njongo, dobitnica Oskara za sporednu žensku ulogu u filmu "12 godina ropstva" završila je holivudsku sezonu nagrada kao miljenica modne industrije zahvaljujući seksi siluetama i blistavim bojama.

Njongo nije razočarala ni na sinoćnjoj 86 dodeli nagrada Američke akademije bledo plavom Prada haljinom i blistavom dijamantskom i zlatnom trakom za glavu Freda Litona.

Među modnim hitovima najvažnije noći u Holivudu bila je i oskarovka Dženifer Lorens koja se prošle godine "slavno" saplela o haljinu kada je izašla da primi Oskara za "U dobru i u zlu" a to je učinila i ove godine kada se na crvenom tepihu saplela o svoju narandžasto-crvenu Diorovu haljinu. Lorensova je imala i dva miliona dolara vrednu dijamantsku ogrlicu od 100 karata Nila Lejna.

Na ušima Kejt Blančet našle su se minđuše od 33 karata opala koje su se savršeno slagale uz bež Armanijevu haljinu ukrašenu perlama koja je blistala kada je pokupila Oskara za "Nesrećnu Džasmin".

Prigušene boje poput onih koje su nosile Blančet i Njongo, bile su trend večeri, kaže stilista Esti Stenli dok blogeri Tom Ficdžerald i Lorenco Markez ukazuju da su crvenim tepihom dominirale ukrojene haljine koje prate liniju tela."Boje večeri su roze i plave. A velike ogrlice su se vratile", kaže Ficdzerald dok je Markez lamentirao nad činjenicom da sinoć nije bilo "dovoljno eksperimentisanja".

I dok su neke haljine bile duboko isečene, većina je bila prilično rezervisana, navode stručnjaci i izdvajaju pet hitova večeri - bledo plavu haljinu Njongo koja se do sada na dodeli nagrada pojavljivala u smelim kreacijama živih boja, izbor haljine, nakita i frizure Dženifer Lorens, plava haljina Sandre Bulok koju je uradio Aleksander Mekvin i koja je ponudila dah starog Holivuda kao i njena puštena kosa (još jedan trend večeri), Šarliz Teron koja je izgledala elegantno u crnom Dioru sa 15 miliona dolara vrednom ogrlicom Harija Vinstona i Ejmi Adams sa plavom Gučijevom haljinom pripijenom uz telo i Tifani nakitom koji je "iskočio" zahvaljujući jednostavnoj silueti haljine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track