LEONARDOVO PROKLETSTVO: Prvi put nominovan pre 20 godina i još uvek nije dobio Oskara
Foto: Rojters

Više sreće sledeće godine

LEONARDOVO PROKLETSTVO: Prvi put nominovan pre 20 godina i još uvek nije dobio Oskara

Pop kultura -
Još jedna saradnja s Martinom Skorseseom, ali zlatne statue nigde. Kakvu god ulogu odradio, uvek su svi puni reči hvale, ali to očigledno nije dovoljno

Siroti Leonardo Dikaprio. Još jedna godina, dve sjajne uloge – a Oskara nigde. "The Great Gatsby" i "The Wolf of Wall Street" i ove su godine Leonarda smestili među omiljene glumce godine, ali uzalud.

Još jedna saradnja s Martinom Skorseseom, ali zlatne statue nigde. Kakvu god ulogu odradio, uvek su svi puni reči hvale, ali to očigledno nije dovoljno.

Leo je najveći gubitnik Oskara dosad. Njegova oskarovska nesreća traje već 20 godina. Prvi put Leo je nominovan daleke 1994. godine, i to za ulogu u filmu "What's Eating Gilbert Grape". Potom je 2005. nominovanza najbolju mušku ulogu u "Avijatičaru", a isto se dogodilo i 2007. godine s "Krvavim dijamantom".

Foto: AP
Foto: AP

Ove godine nominovan je kao producent i glavni glumac za Oskara u " The Wolf of Wall Street ", ali potukao ga je Metju Mekonahi. Portalima i forumima kruže teorije o Leonardovom neuspehu, a svi se slažu u jednom – DiKaprijo jednostavno nema sreće.

Nikad nije imao lošu ulogu, ali ne ide mu. Internet trenutano gori od šala na njegov račun, a oni nešto ozbiljniji tvrde da se ove godine jednostavno nije moglo protiv maestralnog Metjua, koji je za ulogu, osim talenta, uložio i 20-ak kilograma koje je izgubio. Treba li Leonardu "jača" uloga ili slabija konkurencija?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track