AGENTI CIA U BEOGRADU: Entoni Lapalja snima film na Dorćolu

Snima se Newcomer

AGENTI CIA U BEOGRADU: Entoni Lapalja snima film na Dorćolu

Pop kultura -
Australijski glumac u Gospodar Jovanovoj ulici snima scene za novi film Newcomer

Entoni Lapalja, australijski glumac, snima na ulicama Beograda scene novog trilera "Newcomer". Dobar deo radnje ovog holivudskog filma događa se u Srbiji, na Dorćolu u Gospodar Jovanovoj ulici.

Sa cigaretom u rukama užurbano i zamišljeno korača. Prate ga kamere i znatiželjni pogledi prolaznika. Ne viđa se uživo baš svaki dan FBI agent Džek Malon iz TV serije "Bez traga"! Sa njim u sceni je i glavni junak, kog igra Džejms Flojd, prošlogodišnji dobitnik Bafte za debitanta.

Reditelj i scenarista Kai Beri napisao je napet triler o Aleksu (igra ga Flojd), agentu CIA. Zbog njegove početničke, nenamerne greške u Beogradu biva ubijena cela njegova specijalna jedinica, a on postaje glavni osumnjičeni. Kreće međunarodna potera, a Aleks je u bekstvu po istočnoj i centralnoj Evropi i u međuvremenu pokušava da utvrdi ko mu je smestio.Najveću zaslugu za to što se film snima baš u Srbiji ima Srđan Stakić, producent filma. Radnja je mogla biti smeštena u bilo koju zemlju ali, kako kaže, kockice su se sklopile same. Snima se ukupno pet nedelja na Mokroj gori i u Beogradu.

"Beri i ja smo se upoznali pre godinu i po dana i odlučili zajedno da radimo. Tražili smo lokacije i koproducenta i na kraju se odlučili za Srbiju. Pošto sam ja poreklom iz Beograda, bilo mi je drago što ću se vratiti u domovinu i baš ovde snimiti svoj prvi film"- priča Srđan, koji je u Ameriku otišao kao srednjoškolac da bi potom doktorirao na Univerzitetu Kolumbija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track