SAMA ZARADILA MILION: Biznis počela sa 29 godina, sada ima 43 i milijardu dolara
Foto: Vikipedija

Izumela svoj proizvod

SAMA ZARADILA MILION: Biznis počela sa 29 godina, sada ima 43 i milijardu dolara

Pop kultura -
Sara Blejkli pre 14 godina uložila 5.000 dolara svoje životne ušteđevine u proizvod koji je sam izumela, a koji je ženama trebalo da obezbedi da ispod belih pantalona obuku nešto što će im omogućiti da izgledaju dobro i sa ukusom

Amerikanka Sara Blejkli je najmlađa žena koja je sama zaradila milijardu dolara i jedna je od 172 žene koje se nalaze na Forbsovoj listi.

Otkad je, pre 14 godina, uložila 5.000 dolara svoje životne ušteđevine u proizvod koji je sam izumela, a koji je ženama trebalo da obezbedi da ispod belih pantalona obuku nešto što će im omogućiti da izgledaju dobro i sa ukusom, Blejkli je do svoje prve milijarde prešla dug put.

Ona je sa 29 godina napustila posao trgovačke putnice i domaćice "Diznivorlda" da bi kreirala liniju donjeg rublja za oblikovanje tela. Žene se kunu da je daleko udobnija od svega sličnog na tržištu, a Opra Vinfri ju je čak uvrstila u spisak omiljenih stvari.

U međuvremenu, Blejklijeva je "Spenks" od jednog proizvoda koji je prodavala iz svog stana u Atalanti razvila u liniju donjeg veša za oblikovanje figure, koja od 2012. ima svoje specijalizovane prodavnice u tržnim centrima duž cele istočne obale SAD.

Ona se iz godine u godinu nalazi na "Forbsovoj" listi najbogatijih žena, a njeno bogatstvo je sada, u 43. godini, dostiglo cifru od milijardu dolara. Godišnji prihod od „Spenksa“ iznosi 250 miliona godišnje, s neto profitom od 20 odsto.

Kompanija je u potpunosti u njenom vlasništvu, a ona tvrdi da ne planira izlazak na berzu i da su sve priče o tome - glasine.

Blejklijeva i dalje živi u Atalanti (SAD), udata je, ima jedno dete i ne prestaje da lansira nove proizvode, koji su postali oličenje udobnosti u ženskom odevanju u toj meri da se u novije vreme priča da bi sledeće na redu mogle biti ultraudobne cipele s visokim potpeticama.

Ove godine je broj žena koje su se našle na Forbsovoj listi porastao 25 odsto. Njih 32 su postale milijarderke ličnim trudom, ostale su nasledile bogatstvo od muža ili roditelja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track