ANĐELINA O UKLANJANJU DOJKI: Presrećna sam zbog te odluke!

Strah od raka

ANĐELINA O UKLANJANJU DOJKI: Presrećna sam zbog te odluke!

Pop kultura -
Osećam veliku povezanost sa drugim ženama, onima koji se suočavaju sa istim problemom. Često razgovaram sa njima o zdravlju, o kanceru dojke i jajnika, rekla je glumica

Andželina Džoli, koja se prošle godine podvrgla dvostrukoj masektomiji zbog povećanog rizika od kancera, u martovskom broju časopisa "Entertainment Weekly" govori o ovoj odluci, oporavku i životu nakon operacije. Andželina Džoli sa verenikom Bredom Pitom na nedavno održanoj dodeli Oskara u Los Anđelesu.

"Sjajno se osećam. Presrećna sam što sam donela tu odluku. Imala sam mnogo sreće da o meni brinu sjajni lekari, sreću da oporavak protekne bez problema i sreću da počnem da radim film "Unbroken", što mi je omugućilo da se koncentrišem na nešto, da se potrudim da budem zdrava i da se osećam dobro radeći svoj posao", rekla je Andželina.

Džolijeva je odluku o tome da uradi dvostruku masektomiju saopštila maja prošle godine. Glumica je nakon pozitivnog rezulatata na gen BRCA1. Ovaj gen šanse za dobijanje raka dojke povećava na 87 procenata, a za kancer jajnika na 50 odsto. Njen primer imao je snažan uticaj na mnoge žene u sličnoj situaciji.

"Osećam veliku povezanost sa drugim ženama, onima koji se suočavaju sa istim problemom. Često razgovaram sa njima o zdravlju, o kanceru dojke i jajnika. Pričam i sa muškarcima, o zdravlju njihovih ćerki i supruga. Razumem ljude koji imaju ovakvee zdravstvene probleme, koji su izgubili roditelje zbog raka, moraju da se podvrgnu operaciji ili su zabrinuti zbog svoje dece", dodala je.

Glumica je o bolesti progovorila upravo da bi podržala obolele od kancera. Istakla je da je iznenađena koliko je pozitivnih reakcija i rezultata time izazvala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track