ŽIVOT ĆE VAM BITI LEPŠI: Oslobodite se strahova

Prevaziđite ih

ŽIVOT ĆE VAM BITI LEPŠI: Oslobodite se strahova

Pop kultura -
Život će vam definitivno biti lepši i lakši ukoliko se oslobodite svojih strahova

Jednom kada se oslobodite svojih strahova, život će vam biti lepši.

Strah od kontakta očimaJedan od strahova koje morate savladati je strah od ljudi. Ako ste asocijalna osoba, vreme da se socijalizujete. Ne kažemo da morate postati druželjubiva osoba, ali nemojte se skrivati ni bojati kontakta očima sa strancima.Posebno je to važno tokom razgovora, dakle, kad razgovarate s nekim, gledajte svog sagovornika u oči. Želite li postati uspešniji u ljubavnom životu i u karijeri, morate savladati ovaj strah.

Strah od samoćeSasvim je jasno da niko ne želi umreti sam. Svi se nadaju da će pronaći nekog s kim će provesti život, srodnu dušu ili doživotne prijatelje. Međutim, morate se prestati bojati samoće. Sve se stvari događaju s razlogom, a negde na ovom svetu sigurno postoji prava osoba za vas i ona će se pojaviti, kada za to bude vreme.Dotad uživajte u životu i sadašnjem trenutku i oslobodite se strahova koji vas koče. Čak i ako ste pronašli osobu svojih snova, morate biti svesni činjenice da ne možete biti s njom u svakom trenutku. Naučite da možete biti zadovoljni i sa samim sobom.

Strah od odbijanjaNikad nećete pronaći svoj posao iz snova ako ste previše uplašeni da bi se uopšte prijavili na konkurs ili poslali molbu, i to samo zato jer se bojite neuspeha. Odbijanje može biti bolno, ali i to je deo života. A i mnogo je bolje od života u neznanju, zar ne? Bar ćete znati da ste pokušali i moći ćete slobodnije krenuti dalje.Dakle, nemojte se zbog odbijanja bojati ostvariti sopstvene snove. Morate naučiti prihvatiti odbacivanje i iz svakog nešto naučiti. Budite hrabri i riskirajte, o čemu god se radilo.

Strah od obavezivanjaAko ste jedna od onih osoba koje nikad nisu sanjarile o braku, vreme je da se zapitate zašto je tako. Možda naprosto niste spremni provesti ostatak svog života s drugom osobom. Iako je u redu uživati u samoći, ne bi trebalo bežati od prilika za povezivanje s drugom osobom.I to samo zato jer se bojite bilo kakvog obavezivanja. Sigurno ne želite izgubiti posebnu osobu jer bi radije bili sami. Nemojte gurati ljude od sebe, jer dok ne pokušate ne možete znati.

Strah od javnog govoraStrah od javnog govora jedan je od najčešćih ljudskih strahova. Ljudi ga se naprosto užasavaju. Ne kažemo da vam mora biti prijatno pred salom punom ljudi, ali morate prebroditi strah od javnog nastupa pred malim grupama ljudi. Većina radnih mesta od vas će tražiti da govorite pred više ljudi.Sigurno ne želite izgubiti priliku da napredujete u karijeri i to samo zbog straha od javnog govora. Moglo bi biti teško, ali ovo je jedan od strahova koji svakako morate probati savladati.

Strah od promenaStvari ne mogu zauvek bit iste, toga ste valjda svesni. Promeniće se vaše godine, partneri, prijatelji i životne situacije, i to morate prihvatiti. Morate naučiti prihvatiti promene i pokušati ne bežati od njih.Neke će stvari zapravo biti puno bolje nakon što se dogodi promena. Nemojte automatski mrzeti nešto samo zato jer je drugačije od onoga na što ste navikli.

Strah od smrtiSve nas to čeka na kraju, zar ne? Smrt je nešto što ne možemo izbeći pa nema razloga da je se bojimo. Ako ste previše usredsređeni na smrt, postoji mogućnost da zaboravite živeti. Ako želite biti srećni, morate zaboraviti na loše stvari. Svaki strah se može pobediti, bilo da se bojite mraka ili gužve, uvek postoji neki način kako se strah može savladati.

(Kolektiv.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track