Najnovije vesti

Jovanini biseri oduševili Bečlije

Odbor za kulturu 15. bečkog okruga

Jovanini biseri oduševili Bečlije

Pop kultura
Zablistala Uspešna mlada pijanistkinja Jovana Misaljević održala je u sredu koncert „Biseri klasike“ u svečanoj sali opštine 15. bečkog okruga

BEČ - Klasika ruši granice.
Mlada uspešna pijanistkinja Jovana Misaljević održala je u sredu koncert pod nazivom „Biseri klasike“ (Perlen der Klassik), u svečanoj sali opštine 15. bečkog okruga u organizaciji Odbora za kulturu ovog bečkog okruga i Austrijsko-srpskog društva (ASD). Uvodnu reč pre koncerta dali su Vik Huber (Vic Huber), predsednik Odbora za kulturu 15. bečkog okruga, i Marko Stijaković, predsednik Austrijsko-srpskog društva u Beču.

Betoven u duetu

Jovana je koncert započela izvođenjem Betovenove sonate „Appassionata“, a potom je svirala i dela Franca Lista i Kloda Debisija. U drugom delu koncerta Jovani se priključio i violončelista Matijas Roler (Mathias Roller), s kojim je izvela Sonate für chello und Klavier Ludviga van Betovena.

Koncert, koji je trajao nešto manje od dva sata, bio je izuzetno posećen, a publika je imala samo reči hvale posle uživanja u klasičnoj muzici. Ni talentovana umetnica nije ostala ravnodušna:

- Drago mi je što je na koncertu bilo mojih kolega iz muzičke branše. Moje koncerte prati internacionalna publika, što se moglo videti, i to mi pričinjava veliko zadovoljstvo. Program je bio veoma zahtevan, ali mi je predstavljao izazov i uvek pokušavam da istražujem sebe i otkrivam nove detalje dok izvodim tako raskošna i sadržajna dela. Zadovoljstvo mi je što sam prvi put nastupala sa Matijasom, radimo i na novim projektima - kaže Jovana.

Od Beograda do Linca

Dobitnica brojnih nagrada na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima mladih pijanista, počevši od desete godine, Misaljevićeva sa šest godina svira klavir i uči muziku kod Zlatana Vaude. Ova talentovana Beograđanka diplomirala je na austrijskom univerzitetu „Anton Brukner“ u Lincu.

Pohvale... Vik Huber i Jovana Misaljević
Pohvale... Vik Huber i Jovana Misaljević

Bogata biografija
NAGRADE

Među brojnim priznanjima koja je dobila su nagrade na međunarodnim takmičenjima „Nikolaj Rubinštajn“ u Parizu 2000, „Petar Konjović“ u Beogradu 2002, u Sankt Peterburgu 2006, „Marko Fortini“ u Italiji 2007. i iste godine u San Hozeu.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...