ŽELJKO BEBEK: Ja sam Bijelo dugme i bez mene nema jubileja!

Prosčava 40. godina dugmića

ŽELJKO BEBEK: Ja sam Bijelo dugme i bez mene nema jubileja!

Pop kultura -
Smešno bi bilo da neki pevači koji su u tom bendu bili po godinu dana smatraju da imaju više prava od mene, rekao je Bebek

Okupljanje dugmića za 40. rođendan sasvim je moguće, a Bregoviću su ponuđeni koncerti na Ušću, kao i u Zagrebu, Ljubljani, Sarajevu, Podgorici i Skoplju.

"Ja sam Bijelo dugme i bez mene nema nikakvog jubileja. Svi znaju da smo Goran i ja napravili taj bend i deset godina vladali jugoslovenskom scenom. Smešno bi bilo da neki pevači koji su u tom bendu bili po godinu dana smatraju da imaju više prava od mene. Zasad sa mnom niko nije kontaktirao povodom četrdesetogodišnjice Bijelog dugmeta. Samo sam razgovarao sa Vladom Pravdićem i Sinišom Škaricom povodom reizdanja albuma Bijelog dugmeta", rekao je Željko Bebek.

Kamen spoticanja njegovog angažmana sa Bijelim dugmetom je hrvatski ultranacionalista, pevač Mark Perković Tompson. Bebek je ranije bio gost na njegovom koncertu povodom obeležavanju godišnjice "Oluja" u Čavoglavama.

Iz izvora bliskih producentu koji se trudi da okupi bend članovi ove grupe zbog toga ne žele da budu na bini sa njim."Da nije mene zvao Tompson, verovatno bi ta cela stvar imala istu percepciju kao i pre. Nije u pitanju nacionalizam, ja bih to pre nazvao patriotizmom. U njemu postoje određeni simboli koji se ne mogu povezati sa patriotizmom nego više sa nacionalizmima, ali sukobi se ne bi mogli rešiti kad već nastanu bez upotrebe simbola. Dan pobede svako ima pravo da slavi i takvoj priredbi se ne treba baš gledati u zube. Sada je to zaista narodna zabava na koju ljudi dolaze da proslave “Oluju” bez ikakvih znamenja. Baš je moj dolazak tamo doprineo tome da se slika te proslave promeni. Ne samo ja, tamo je nastupio i rok bend “Opća opasnost”. Ni oni ni ja nemamo pesme koje su na bilo koji način povezane sa drugim temama, osim s onima čime se bavimo ceo život", rekao je Bebek.

http://www.youtube.com/watch?v=I0qx_4DIn2c

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track