Ovacije za čaroban glas: Veče Suzane Šuvaković Savić u Narodnom pozorištu
Foto: KURIR

Toska u srcu

Ovacije za čaroban glas: Veče Suzane Šuvaković Savić u Narodnom pozorištu

Pop kultura -
Najbolja Pučini pevačica, izjavio nemački dirigent Harnajt. Postavkom je obeležen i jubilej - sto godina od prvog izvodjenja Toske u Narodnom pozorištu, 10. januara 1914.

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta izvedena je opera Đakoma Pučinija Toska. Ovom postavkom obeležen je i jubilej Đakoma Pučinija (1858-1924) i sto godina od prvog izvodjenja Toske u Narodnom pozorištu, 10. januara 1914. godine.

U ovoj predstavi premijerno su nastupili operska diva Suzana Šuvaković Savić(Toska), Janko Sinadinović (Kavaradosi), Miodrag D. Jovanović (Skarpija), Mihailo Šljivić (Crkvenjak i Tamničar), Danilo Stošić (Spoleta), Jovana Belić(pastir), dok će Vuku Matiću i Aleksandru Panteliću ovo biti reprizni nastup.Operska diva nam je nakon iscrpne uloge u foajeu Narodnog pozorišta odgovorila:- Bilo je divno. Ovacije u pravom smislu reči. Bio je i dirigent iz nemačke Harnajt koji me je još pre dve godine proglasio najboljom Pučini pevačicom. Sinoc je dosao da mi čestita i rekao da posle Boema-Mimi, Butterflay-Cio-CioI-San,Turandot- Liu ovo je pravi trijumf. Posle predstave su mi čestitali sa suzama u očima i po ko zna koji put,ali stvarno postavljali pitanje "Sta to imate u glasu ? Rasplakali ste me ! –izjavila je Suzana Šuvaković Savić.

O pevanju da ne govorim. Arija Vissi d'arte je bila savršena. Duet sa Scarpiem jedan od najtežih dueta isto sjajan. Tako da sam zaiste sinoc dozivela ovacije. A kad sam se posle predstave popela u klub na četvrti sprat sačekali su me aplauzom i uzvikujući Brava. Baš sam srećna i umorna - dodala je vlasnica čarobnog glasa gde je možete gledati u sledećoj predstavi 26. aprila Boemi gde će stići dovoljno da se odmori do tog izvođenja.

A na pitanje zašto je ne viđamo više u operi Karmen, dala je kratak odgovor ne želeći da polemiše.- Ne pevam, izašla sam iz te uloge.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track