Milijana Gavrlović: Padala sam prijemni, ali vredelo je!

Zvezdana iz serije „Folk“ o ambicijama u karijeri

Milijana Gavrlović: Padala sam prijemni, ali vredelo je!

Pop kultura -
Čovek je popularan onoliko koliko želi to da bude, mada su i pojmovi slave i popularnosti i kod nas i u svetu veoma diskutabilni

Publika je voli!Miljana Gavrilović stala je prvi put pred TV kamere u seriji „Folk“. Talentovana glumica zamenila je u ulozi pevačice Zvezdane Katarinu Bogićević, koja je igrala njen lik kao dete. U razgovoru za Kurir vatrena južnjakinja otkriva kako će teći njen proboj na estradi, govori o studentskim danima i zašto nije odustala od glume, iako je dva puta pala na prijemnom za FDU.- Zvezdanina ljubavna priča je utoliko interesantnija zbog njenih ambicija da se domogne samog vrha estrade. Sa Lepim (Marko Živić) od početka nema obostrane komunikacije u intimnom smislu, pa će tako i ostati. Ona je trenutno između dve vatre - između Ganeta (Dragan Bjelogrlić) i Nina (Nikola Rakočević). Međutim, u planu su još dve sezone serije, pa razvojni put može dobiti drugačiji smisao.Iako poseduješ dobre pevačke sposobnosti, producenti su odlučili da umesto tebe peva Nevena Božović.- Sa 25 godina imam vrlo primetan džez vokal, koji se, u ovom slučaju, po boji veoma razlikuje od Katarininog (mala Zvezdana). To je mnogo zreliji glas u odnosu na godine lika koji igram. Istina je da je Nevena preuzela na sebe taj deo posla na zahtev produkcije, a reditelj se sa tim složio, i utoliko bolje jer mi je time posao mnogo olakšan.Glumu si upisala iz trećeg puta. Ko te je odbio i da li misliš da su profesori pravilno postupili?- Prvi put izašla sam na prijemni ispit sa 16 godina i susrela se sa profesorkom Biljanom Mašić, a sledeće godine sa Vladom Jevtovićem. Smatram da su u potpunosti bili u pravu što su tako postupili i da su mi savetima pomogli i ukazali na greške kako bih uložila veći napor za narednu godinu. I više sam nego zahvalna jer sam imala tu čast da moj mentor bude Dragan Petrović Pele i da steknem prijatelje - moje „klasiće“.Imaš li strah od slave i tereta popularnosti?- Nemam, jer čovek je popularan onoliko koliko želi to da bude, mada su i pojmovi slave i popularnosti ne samo u našoj zemlji već i u svetu veoma diskutabilni. Trudim se i nastojaću da radim najbolje što umem i živim onako kao što sam i do sada, bez tendencije da jednog dana, umišljajući da sam nešto što nisam ili da sam bolja od onoga što realno jesam, izgubim sebe, a nekada upravo to može biti cena te „slave“.Šta bi volela da igraš u pozorištu?- Za promenu, volela bih da igram u komediji jer mi to mnogo nedostaje. Takođe, trenutno sam zaintrigirana autobiografijom španske i holivudske glumice i pevačice Sare Montijel i životom Marije Ane Lenormand, francuskom proročicom na dvoru Napoleona Bonaparte, pa često zamišljam kako bih iznela upravo ove uloge.

Bivše cimerkeNINA I JA SMO SPOJ NESPOJIVOGZa vreme studija delila si stan s koleginicom Ninom Janković. Kako se slažu jedna Šapčanka i Leskovčanka?- Mi smo spoj nespojivih energija, a funkcionišemo sedam godina kako se samo poželeti može. Iako više ne živimo zajedno, bliskost i poverenje izgrađeni u tom periodu održali su se do danas.

Profesorka glumeVELIKE PROMENE VEOMA UTIČU NA ODRASTANJE DECE U Leskovcu držiš školu glume. Kakva su današnja deca?- Mnoge stvari su se promenile u proteklih nekoliko godina i to je sve uticalo na njihovo odrastanje. Danas informacija postaje gotovo trenutna i mediji su virtuelno tržište, na kojem se trguje iluzijama i vremenom, što ima povratno dejstvo na stvarnost. Zato mi je veoma teško da održim pažnju dece u kreativnom smislu, ali su oni vredni i, što je najvažnije, vole i posvećeni su onome što rade, što mi pričinjava posebno zadovoljstvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track