Provod za 1. maj a da ne pokisnete
Foto: Nebojša Mandić/Arhivska Fotografija

Praznik rada

Provod za 1. maj a da ne pokisnete

Pop kultura -
Predlažemo vam pet lokacija gde možete da provedete praznik a da ne pokisnete

Prvomajske praznike možete da provedete na brojnim beogradskim izletištima i u parkovima, ali pošto meteorolozi najavljuju nestabilno vreme s mogućom kišom u četvrtak i petak, predlažemo vam pet lokacija gde možete da provedete praznik a da ne pokisnete.

Narodni muzejU Narodnom muzeju možete posetiti novootvorenu izložbu „Slikar Vlaho Bukovac“. Biće otvoreni i Galerija fresaka i Muzej Vuka i Dositeja, koji su u sastavu Narodnog muzeja. Muzej radi od 12 do 20 u četvrtak, a u petak do 17. Cena ulaznice je 100 dinara.

Tura ispod gradaAko želite da se sklonite od kiše, možete u podzemlje. Podzemni Beograd sadrži na stotine lokaliteta. Obilazak se mora rezervisati, a polazak je iz Rajićeve. Program košta 800 na srpskom, 1.400 na engleskom. Info: 3284-323.

"U ime naroda”Prva dva dana Praznika rada u Muzeju istorije Jugoslavije posetioci će moći da pogledaju izložbu „U ime naroda! - represija u Srbiji 1944-1953“. To je naziv muzejske izložbe o višedecenijskim tabu temama iz komunizma. Ulaz besplatan za praznike.

KrstarenjeBrod „Kornjača“ će 1. i 2. maja krstariti u dva termina od 14 i 16 sati. Polazak je ispod spomenika „Pobednik“. Tokom krstarenja, koje traje sat i po, obilaze se Savski mostovi, ušće i Zemun. Cena karte je 450 dinara, za mlađe od sedam godina je besplatno, za decu od sedam do 12 godina plaća se pola cene. Informacije na broj: 064/4412-986

Dobro došli u MezozoikPrvog maja od 10 do 12 sati biće besplatan ulaz u Galeriju Prirodnjačkog muzeja (Mali Kalemegdan 5), gde se održava izložba „Dobro došli u mezozoik“. Muzej je otvoren od 10 do 18 sati, cena karte za odrasle je 100, deca do sedam godina ne plaćaju, kao ni studenti uz indeks.

(24sata.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track