Bilja Krstić i žene Balkana oduševile Brisel!
Foto: Fonet

Balkan trafik

Bilja Krstić i žene Balkana oduševile Brisel!

Pop kultura -
Publika je gromoglasnim aplauzom i povicima "bravo" pozdravila završnu pesmu "Jovano, Jovanke", koju su zajedno otpevale Bilja Krstić, Amira Medunjanin i Tamara Obrovac

Tri sjajne pevačice folklora i džeza, Bilja Krstić iz Srbije, Amira Međunjanin iz Bosne i Tamara Obrovac iz Hrvatske su kao "Žene Balkana", uz pratnju orkestra srpsko-francuskog džez pijaniste Bojana Z. (Zulfikarpasića), oduševile publiku "Balkan trafik" festivala u Briselu.

Treći dan tog festivala završen je jutros u zoru koncertom pobednika "Guče 2013", trubačkog orkestra Kristijana Azirovića. Publika je gromoglasnim aplauzom i povicima "bravo" pozdravila završnu pesmu "Jovano, Jovanke", koju su zajedno otpevale Bilja Krstić, Amira Medunjanin i Tamara Obrovac. Uz prepoznatljivo odličan narodni repertoar Bilje Krstić, Amira Medunjanin otpevala je nekoliko džez pesama na balkanske folk motive, a Tamara Obrovac izvorne istarske melodije takođe u džez-pop aranžmanu.

"Žene Balkana" je kulturni projekat koji je okupio 14 balkanskih umetnica koje su izdale i istoimeni kompakt disk. Treći dan "Balkan trafik" festivala protekao je uz dosad nezabeleženu posetu publike koja je uživala u muzici, igrama i pesmama ansambala s celog Balkana, ali i prigodnim balkanskim specijalitetima hrane i pića.

Posetioci festivala u najpoznatijem kulturnom centru Brisela "Pale de bozar" u velikom broju posetili "Istanbul mehanu" i "Rembetiko kafe", gde su uz balkansku hranu i piće mogli da uživaju i u muzici turskih i grčkih orkestara. Takođe su nastupili folklorni ansambli i horovi iz Bugarske, Rumunije, Albanije, kao umetnici iz Mađarske i Ukrajine. Današnji završni dan "Balkan trafik" festivala je posvećen savremenom rumunskom filmu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track