5 razloga zašto ne uspevate da ostanete na dijeti

Saznajte

5 razloga zašto ne uspevate da ostanete na dijeti

Pop kultura -
Donosimo popis najčešćih grešaka koje pravite za vreme dijete, i ako prepoznate bar jednu, bićete korak bliže željenoj težini

Izgladnjujete se i provodite sate u teretani, ali kazaljka na vagi ne pokazuje željene rezultate? Ne očajavajte. Možda problem nije u vašem trudu, nego jednostavno pravite neku grešku pri mršavljenju.

Donosimo popis najčešćih, i ako prepoznate bar jednu, bićete korak bliže željenoj težini.

1. Ne jedete dovoljnoUkoliko na dnevnoj bazi unosite manje od 1200 kalorija, vaše telo će usporiti metabolizam kako bi štedelo energiju. To znači da od vaših napora neće biti puno koristi, jer će omer unešenih i potrošenih kalorija biti u ravnoteži.Ukoliko želite to da sprečite morate svome telu da objasnite da hrane ima dovoljno za normalan rad, te da nema potrebe za ograničavanjima potrošnje energije. Ako za doručak unesete 500 kalorija i 15 grama proteina, metabolizam će se probuditi i pomoći vam pri mršavljenju.

2. Nagrađujete se hranom nakon vežbanjaKvalitetan trening može da izbriše i više od 300 kalorija, ali da se proslavi takvo dostignuće hranom je pogrešan put. Nakon fizičke aktivnosti, ljudi znaju da se zavaraju da mogu sebi da priušte neki zalogaj viška, što najčešće poništi sav znoj proliven u teretani.

3. Pijete previše dijetalnih napitakaIako imaju svoju svrhu tokom mršavljenja, dijetalni napici mogu biti i dvostruki mač. Uprkos malim energijskim vrednostima, umetni šećeri deluju na prethodno unešene kalorije, pretvarajući ih u salo. Osim toga, povećavaju inzulin, a smanjuju šećer u krvi, na šta telo reaguje osećajem gladi. Kako mnogi ne uspeju da odole zalogaju, dijetalni napici dovode do novih kilograma.

4. Ne pijete vinoAlkohol nije najpoželjnije piće dok mršate, ali ograničene količine mogle bi vam i pomoći. Prema istraživanju ženske bolnice iz Bostona, žene koje popiju čašu vina na dnevnoj bazi imaju više šanse da izgube težinu.

5. Ne uzimate ugljene hidrate i masnoćeSuština zdravog tela je ravnoteža, pa radikalno neuzimanje nekih nutrijenata neće dovesti do željenih rezultata. Ako vaša ishrana ne uključuje kalcijum i vitamin C, hemijski procesi u telu će dovesti do novog sala.Osim toga, takva ishrana je gotovo neodrživa u modernom svetu, jer ne možete baš celi život provesti da ne jedete torte na rođendanima, ili da odbijete domaćicu koja vam je spremila testo.Povezane teme: Dijeta Teretana Razlozi Ostanak

(Zadovoljna.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track