PAZITE ŠTA NARUČUJETE: Kafa otkriva kakva ste osoba!
Foto: Thinkstock

Naučnici se pozabavili

PAZITE ŠTA NARUČUJETE: Kafa otkriva kakva ste osoba!

Pop kultura -
Tajna savršene šolje kafe ne leži samo u vrsti zrna kafe ili metodi prženja, već i u mineralima vode od koje se pravi

Naučnici su otkrili da tajna savršene šolje kafe ne leži samo u vrsti zrna kafe ili metodi prženja, već i u mineralima vode od koje se pravi. Ali, šta kafa koju naručujete govori o vama?

Moka (Mocha)Vi ne volite kafu, ali osećate pritisak da dokažete da ste zreli i samim tim kao kompromis zasladite kafu dozom čokolade. Vi ste osoba koja naruči tartar biftek, a zatim sirove delove odvaja po tanjiru i pravi grimase dok jede mnogobrojne masline.

Espreso (Espresso)Upravo ste pojeli ukusan i/ili skup obrok i želite da se pretvarate da ste sofisticirani Italijan. Sperite osećaj proždrljivosti šoljom kafe, što gorčom to boljom.

Dupli espresoTi si u žurbi, sa fasciklama punim papirima ispod ruke, ali bez vremena da ih staviš u torbu, a kamoli da sedneš i uživaš u nekoj mešavini ukusa vode, mleka, kafe i šlaga. Jedan dupli espreso dnevno predstavlja naviku, dva zavisnost koju je moguće kontrolisati, a tri šolje znače da je dupli espreso postao napitak koji vas jedini tokom dana energetski održava. Vi ste emotivno krhki nakon predugih etapa bez sna, a dok vas dupli espreso može održati tokom dana, nedelju ćete završiti razdragani i sa paranojom.

Trostruki espreso (ova vrsta kod nas nije uobičajna)Vaša odeća se oseća na duvanski dim, a u grlu još možete da osetite ukus Jegera i osećate bes prema takozvanim prijateljima koji su vam rekli da je subotnji mamurluk uobičajna stvar. Zato uzimate trostruki espreso, u želji da odagnate glavobolju posle neprospavane noći.

Espreso u velikoj čaši sa dodatnom čašom tople vode sa straneAko želite da posao bude obavljen, uradite ga sami. Mnogo puta ste naručili filter kafu, da biste dobili ili preslabu ili prejaku. Vaša narudžbina možda će zvučati smešno, ali bar neće biti iznenađenja. Vi ste ljubitelj stikera, savetujete ljude oko boja, ali i oko drugih stvari u životu, čak i kada niste pitani za savet. Na kraju krajeva, vi znate najbolje…

Dijetalni late (Skinny latte)Postoje dve vrste onih koji piju ovu kafu, oni koji vode i oni koji prate. Oni koji vode uvek imaju propisno nameštene naočare na glavi, nemaju ravne cipele i čuvaju pare za poslednju verziju torbe Viktorije Bekam. Oni koji prate su samo čuli za dijetalni late od kolega, roditelja, prijatelja toliko puta da su pomislili da je to uobičajna stvar.Soja late (Soy latte)Vi ste ili intolerantni na laktozu ili ste na dijeti koja neće potrajati više od mesec dana.

Bela kafaNedostaju vam dani kada je sve bilo jednostavnije. Ne razumete preterano iPad i ne prepoznajete razliku između onoga što je in i što je aut.

Obična kafaCinizam je ustupio mesto besu. Ako ste upitani koji tip kafe želite, a vi stisnutih zuba i povišenog pritiska ponovite samo običnu kafu, molim, i ako i tada ne shvate šta ste naručili, onda ste definitivno gotovi. Odselićete se u Bosnu ili Tursku, negde gde je normalno naručiti samo kafu.

Karamel frapućino sa šlagom (Caramel frappuccino)Danas vam ne može biti gore, rekli ste sebi nekoliko puta, a onda je dan postao još gori. Zaboravljate kofein, i uzimate veliku dozu šećera u jednoj šolji, kao odličan lek za sve probleme tog dana.

Civet kafa (najskuplja kafa u svetu, napravljena od kafe koja je bila delimično svarena i izbačena od strane Indonežanske Civet mačke). Vi ste ili tajkun ili kralj, ali u svakom slučaju vaša kafa je sačinjena od strane vaših slugu.

www.telegraph.co.uk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track