10 POZNATIH UGOSTITELJA: Da li biste ručali kod Eve Longorije?
Foto: Kurir

Slavni vlasnici restorana

10 POZNATIH UGOSTITELJA: Da li biste ručali kod Eve Longorije?

Pop kultura -
Upuštanje slavnih ličnosti u ugostiteljski biznis nije tako česta pojava, a mi vam predstavljamo deset najpoznatijih vlasnika restorana na svetu

Nije nikakva novost da se poznate ličnosti okušaju i u nekim drugim profesijama, glumci postaju pevači, pevači snimaju filmove i slično. Ipak, upuštanje slavnih ličnosti u ugostiteljski biznis je malo ređa pojava, a mi vam predstavljamo deset najpoznatijih vlasnika restorana na svetu.

10. Eva LongorijaZvezda "Očajnih domaćica" Eva Longorija udružila je snage 2008. godine sa poznatim kuvarom Todom Inglišom i otvorila restoran "Beso" u Holivudu. Osim kombinacije klasične američke i latinoameričke kuhinje, "Beso" odlikuje i impozantna ponuda vina i koktela. Na spratu postoji "Estate room", odvojena prostorija za goste koji žele malo više privatnosti.

9. Entoni MekiEntoni Meki je jedan od retkih koji je bukvalno sagradio svoj bar. Od specijalno dizajniranog bara, do ručno rađenih podova, Meki je učestvovao u gotovo svim radovima. "NoBar" odlikuje odlična ponuda pića, kao i tematske večeri, poput karaoka. Bar je veoma dobro ocenjen od strane kritičara, a glumca često radi u šanku, kada nije zauzet snimanjem filmova.

8. Rajan GoslingJedan od najpoželjnijih holivudskih neženja zakođe stoji iza gurmanskog marokanskog restorana "Tagine" na Beverli Hilsu. Ovaj restoran gostima nudi toplu i intimnu atmosferu, kao i fantastičan i redak izbor marokanskih specijaliteta. Gosling je došao na ideju da otvori ovaj restoran kada je na jednom događaju upoznao kuvara Abdesamada ben Benajemura, koji je radio ketering za pomenutu zabavu. Glumac je bio oduševljen hranom, rekavši kuvaru "kako bi uživao u tim obrocima svakog dana do kraja života". To je dovelo do brzog prijateljstva koje je ubrzo preraslo u partnerstvo u ugostiteljskom poslu.

7. Sandra Bulok"Miljenica Amerike", kako je nadimak popularnoj glumici, poseduje "Bess Bistro", restoran koji se nalazi u nekadašnjoj zgradi banke. Zanimljivost je da je kuhinja na mestu nekadašnjeg trezora, a na meniju se nalaze pretežno francuski specijaliteti.

6. Majkl DžordanNajbolji svetski košarkaš svih vremena vlasnik je "Michael Jordan Steakhouse" restorana, koji se nalaze u Njujorku, Konektikatu i Čikagu. Restorani nisu u sportskom maniru, kako se moglo očekivati, već odišu mirnom, porodičnom atmosferom.

5. Pit VencBasista benda "Fallout boy" otvorio je bar pod nazivom "Angels and Kings" 2007. godine u Njujorku, a razlog je bio što je želeo neko mesto na kojem bi mogao da uživa sa prijateljima. Bar je doživeo uspeh, pa je tako otvoren na još jednoj lokaciji, u Čikagu. Njujorški je zatvoren pre dve godine, zbog optužbi da su služili alkohol maloletnicima, ali čikaška franšiza radi punom parom. Bar se odlikuje odličnim "lajv" muzičkim nastupima tokom celog meseca.

4. Ričard GirGir je , za razliku od ostalih kolega na ovoj listi, otišao korak dalje, pa je 2007. godine otvorio hotel pod nazivom "Kampanja". Sastoji se od osam vrlo luksuznih apartmana, a sadrži i salu za jogu kao i dva restorana, koji su specifični što na meniju možete naći-sve, od hamburgera do jastoga.

3. Robert De NiroNajpoznatiji gangster iz filmova suvlasnik je dva restorana, "Nobu" i "Matsuhisa". Prvi je otvoren 1993. godine, a glumac ga je otvorio sa japanskim šefom kuhinje Nobuom, po kome je restoran i dobio ime. Zatim su otvorili i drugi restoran "Matsuhisa", da bi kasnije ova dva restorana bila spojena u jedan, novi "Tribeca's Nobu" koji je nagrađen Mišelinovom zvezdom za izuzetne inovacije u japanskoj kuhinji. De Niro poseduje i italijanski restoran "Locanda Verde", na čijem su meniju pretežno paste.

2. Džim Beluši i Den Ekrojd"Braća Bluz" iskoristila su slavu pomenutog filma i otvorili restoran "Kuća bluza", koja se može podičiti izuzetnim kvalitetom i odličnim ocenama kritike, što se najbolje vidi u tome što imaju 13 restorana širom Amerike. Na meniju je pretežno američka kuhinja, sa primesama evorpskih ukusa, za šta je najzaslužniji šef kuhinje Aron Sančez.

1. Bon Džovi"Kuhinja sa dušom", kako glasi naziv restorana poznatog rokera, specifična je po mnogo čemu. Osnovan 2011. godine, restoran odlikuje to što rezervacije ne postoje, kao ni cene! Ideja je sledeća, obrok možete platiti donacijom od minimum 10 dolara ili jednočasovnim volonterskim radom u kuhinji. Svrha restorana je pretežno humanitarnog karaktera.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track