VLATKO STEFANOVSKI: Svirali smo ih ćefa!
Foto: Fonet

Koncert u Pirotu

VLATKO STEFANOVSKI: Svirali smo ih ćefa!

Pop kultura -
Imaću baš bogate koncerte sa dosta muzičara oko mene kako bi na pravi način proslavili to trajanje na sceni

PIROT- Proslavljeni gitarista Vlatko Stefanovski, koji ove godine obeležava veliki jubilej - 40 godina sceni, sinoćnim koncertom u Pirotu započeo je seriju koncerata na kojima će promovisati najnoviji kantautorski album "Seir", ali i podsetiti publiku na pesme koje je napravio u zadnjih četrdeset godina.

"Upravo će ti koncerti biti kantautorski. Pevaću, sviraću u bogatim aranžmanima svoje najveće hitove. Jedna stvar je virtuoznost, druga stvar je autorstvo. Imaću baš bogate koncerte sa dosta muzičara oko mene kako bi na pravi način proslavili to trajanje na sceni", kazao je Stefanovski Tanjugu.On je najavio da će 10. oktobra održati veliki beogradski koncert.

"Danas sam konačno presekao ideju o velikom beogradskom koncertu, koji će se održati u Sava centru 10. oktobra sa brojnim značajnim imenima koja je rano da otkrivam sada", kazao je Stefanovski.Govoreći o vremenu kada je počinjao da se bavi muzikom, Stefanovski je kazao da se tada sviralo iz ćefa, a ne da bi se bilo na naslovnim stranama.

"Tad su bila druga vremena, vremena puna idealizma, zanosa, optimizma i nekog entuzijazma. Ako pratim medije, danas su sasvim druga vremena. Danas je uspeh ono što je važno. Ranih sedamdesetih godina kada sam ja krenuo da se bavim muzikom nije bilo tako. Svi smo naravno želeli da uspemo, ali to nije bio prioritet. Prioritet je bio da napraviš bend, dočepaš se dobrog instrumenta i da stvoriš uslove da bi svirao. Sviranje, vežbanje i nastupanje je bila glavna stvar. Mi se muzikom nismo bavili da bi bili na naslovnim stranama, mi smo se bavili zato što nam je to bio ćef.

To nas je zabavljalo, opsedalo na neki način", kaže Stefanovski, koji se zahvalio publici u prepunom Domu vojske u Pirotu koja ga je uz ovacije i bis ispratila sa scene.Organizator koncerta u Pirotu bio je Dom kulture.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track