SPEKTAKL NA KALEMEGDANU: Bilijev kišni ples
Foto: Dragana Udovičić

Nezaboravan koncert slavnog Engleza

SPEKTAKL NA KALEMEGDANU: Bilijev kišni ples

Pop kultura -
Ništa ne može da nas poremeti, uvek sam srećan kad dođem ovde i vraćaću se, poručio Bili Ajdol
1 / 4 Foto: Dragana Udovičić

Legendarni pop-rok muzičar Bili Ajdol održao je sinoć koncert za pamćenje u Donjem gradu Kalemegdana pred oko 15.000 ljudi. Još pod sunčanim nebom nestrpljive fanove zagrevale su popularne grupe Dža ili bu i Tempera, a zagrebački rok sastav Psihomodo pop s frontmenom Davorom Gopcem napravio je pravu uvertiru za Bilija Ajdola, svirajući hitove s novog albuma „Ćirubu-ćiriba“, kao i stare pesme iz karijere duge 30 godina.

Iako je kiša, koja je počela da pada baš kad se Bili popeo na binu, neprestano padala, nije uspela da pokvari atmosferu i oslabi energiju ovog rokera i fanova koji su neumorno skakali i igrali držeći kišobrane u rukama.- Napokon smo tu. I ne može ništa da nas poremeti. Uvek sam srećan kad dođem ovde i vraćaću se još - obratio se publici Ajdol.

Slavni Englez, uz gitaristu Stivija Stivensona i ostale članove benda, izveo je kultne hitove poput „Dancing With Myself“, „Cradle of Love“, „Sweet Sixteen“. Numeru „Eyes Without a Face“ Bili je sam odsvirao na gitari, a za tu priliku presvukao se u elegantno odelo.- Da li ste spremni za ozbiljno prašenje pod tvrđavom, jer biće vruće u gradu, vruće na Kalemegdanu - izjavio je roker pred sam koncert, a definitivno je održao dato obećanje, jer je hitovima „Rabel Yell“ i „Hot In the City“ pod otvorenim nebom ispod beogradske tvrđave, uprkos jakoj kiši, „zapalio“ atmosferu.

Obožavalac... Đule Van Gog
Obožavalac... Đule Van Gog
http://www.youtube.com/watch?v=WvZnZASP1eE
http://www.youtube.com/watch?v=2ELWojC2Mc8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track