DA LI STE ZAISTA SREĆNI: Prepoznajte znakove nezadovoljstva

Otkrijte

DA LI STE ZAISTA SREĆNI: Prepoznajte znakove nezadovoljstva

Pop kultura -
Psiholozi tvrde da postoje određeni znaci koji otkrivaju da u suštini niste srećni, već da sami sebe uveravate u to

Osobe zadovoljne svojim životom nisu uvek rođene pod srećnom zvezdom. Mnoge od njih nikada nisu dobile premiju na velikoj nagradnoj igri. Za sve što su postigle u životu, morale su same da se izbore i zadovoljne su čak i kada ne poseduju velika materijalna dobra.

Jer, poimanje sreće je ličan osećaj. Naime, mnogi će za sebe, zavisno od trenutka, reći da su prilično zadovoljni svojim životom. Međutim, psiholozi tvrde da postoje određeni znaci koji otkrivaju da u suštini niste srećni, već da sami sebe uveravate u to. Ukoliko prepoznate neke od ovih znakova, preduzmite sve da nešto promenite u svom životu i zaista budete zadovoljni.

Previše vremena provodite ispred TV ekrana Svima je ponekad potrebno da ceo dan provedu zavaljeni u udobnoj fotelji ispred TV ekrana. Ali, ako je gledanje televizije postala vaša rutina koja se satima ponavlja iz dana u dan, možda ste jednostavno nezadovoljni svojim životom. Srećniji ljudi svoje slobodno vreme koriste na šetnju, hobi, druženje sa prijateljima, ili neku drugu aktivnost, nikako na gledanje televizije.

Povlačite se u sebe i imate nesuglasice s drugima Povlačenje u samoću je siguran znak gubitka životne radosti. Naučno je dokazano da su osobe koje su društvene i okružene prijateljima i porodicom srećnije od onih koje mnogo vremena provode same. Mirni i prijateljski odnosi sa okolinom jedan su od glavnih pokazatelja sreće i smirenosti.

Nedovoljno sna San i sreća su usko povezani, tvrde naučnici. Ukoliko ne spavate dovoljno, vaš organizam je osetljiviji na dejstvo kortizola, hormona stresa. Ako imate sve uslove za kvalitetan san, a svake noći se mučite da zaspite ili provodite besane noći, svi su izgledi da niste u potpunosti zadovoljni svojim životom.

Važan je optimizam Ako ne umete da se izborite sa svakodnevnim stresom, s vremenom ćete biti sve nezadovoljniji. Stresno okruženje stvara osećaj teskobe i nesigurnost i ukoliko dugo traje izaziva nezadovoljstvo i napetost. Najbolji način da se kako-tako izborite sa stresom je pozitivno razmišljanje i optimizam.

(Novosti.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track