Slavko Štimac i Mira Joković u filmu Dobrica
Foto: Printskrin

Završeno snimanje

Slavko Štimac i Mira Joković u filmu Dobrica

Pop kultura -
Pored Štimca koji igra naslovnu ulogu, u glumačkoj podeli su Bogdan Diklić, Mirjana Joković, Renata Ulmanski, Miodrag Mrgud Radovanović, Hana Selimović i Branislav Lečić

U Beogradu je nedavno završeno snimanje filma "Dobrica“, po scenariju Slavka Štimca i Srđana Penezića, koji je i reditelj.

Dobar deo ekipe čine bliski prijatelji legendarnog glumca Slavka Štimca i njegove supruge slikarke i scenografa Vesne Golubović Golubice.

Pored Štimca koji igra naslovnu ulogu, u glumačkoj podeli su Bogdan Diklić, Mirjana Joković, Renata Ulmanski, Miodrag Mrgud Radovanović, Hana Selimović i Branislav Lečić.

"U prvom planu našeg filma je čovek koji je izuzetno pozitivan, veruje da će se njemu sve uvek najbolje dešavati, i uglavnom mu se i dese dobre stvari. Dobrici je život loše započeo, našli su ga kao bebu pored kontejnera, prve godine proveo je u sirotištu, a onda ga je usvojio jedan bračni par. Naš junak u ovoj komediji odrasta sa našom zemljom - prvo ima problema što je antikomunista, posle zato što je prokomunista, uvek ga nekako uhvate kako ne treba, čak stiže i do zatvora, ali on sve to ignoriše, nasmejan je, dobar, i život „gura“ dalje. Dobrica se, jednostavno, ne menja - i dalje čini samo dobra dela, ne zavidi, ni o kome ne govori ništa loše. Njegov uticaj je „zarazan“, pa neki ljudi oko njega počinju da se menjaju nabolje, i sve se završava velikim hepiendom", izjavio je medijima reditelj Penezić.

"Dobrica“ nije politički korektan film, niti se bavi politikom, on je jednostavna, topla priča o ljudskoj dobroti, zapravo, bajka za odrasle.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track