ATRAKCIJA GDE GOD DA SE POJAVI: Od fiće napravio kabriolet!
Foto: Nezavisne Novine

Dostigao vrednost od 4.000 evra

ATRAKCIJA GDE GOD DA SE POJAVI: Od fiće napravio kabriolet!

Pop kultura -
Budući da je "fića" proizveden daleke 1975. godine, Darku je bilo još teže reparirati auto, ali je, kako kaže, najvažnije da je posao radio s ljubavlju

Darko Okuka (28) iz Berkovića posle više od pola godine rada i zahvaljujući pozamašnoj sumi novca rekonstruisao je staru zastavu 750, popularnog "fiću", napravivši od njega pravu kabriolet limuzinu.

Budući da je "fića" proizveden daleke 1975. godine, Darku je bilo još teže reparirati auto, ali je, kako kaže, najvažnije da je posao radio s ljubavlju.

"Ovo su specifični automobili i treba dosta vremena da bi se reparirali jer su davno proizvedeni, a ovaj je bio i dosta pohaban, budući da je vožen uglavnom po makadamima, pa su mu i pod, ali i lim i ostali delovi bili dosta dotrajali", kaže Darko.

Celokupna reparacija "fiće" koštala ga je oko 2.000 evra, ali je urađena precizno, do najsitnijih detalja jer je svaki deo sa vozila skinuo i očistio, a onda zamenio one koji su morali da se zamene.

"Danas je ta cena mnogo viša jer mi za njega već nude više od 4.000 evra, koliko košta sasvim solidan polovni automobil star svega nekoliko godina", priča ovaj mladić.Kaže da gde god da se pojavi sa svojim crvenim kabrioletom mami uzdahe i oko njega se okupljaju "kao da je dovezao svemirski brod", a kada se parkira, mora najpre da sačeka da se znatiželjni posmatrači raziđu pa da izađe iz automobila.

Za "fiću" su zainteresovane i neke auto-kuće jer je auto odrađen kvalitetno, sa svim urađenim atestima i registracijom, ali je Darku žao da se od njega odvoji.

Kaže da mu, iako inače voli automobile, jedina prava i istinska ljubav ostaje automobil koji su vozili brojni Jugosloveni, a koji je danas, nažalost, pao u zaborav.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track