Slobodna zona na Lovefestu
Foto: Promo

Je*anje za spas šuma

Slobodna zona na Lovefestu

Pop kultura -
Projekcija filma je zakazana za 6. avgust, u 21 čas u kampu Lovefesta

Posetioci Lovefesta, koji se održava od 7. do 9. avgusta u Vrnjačkoj banji, imaće priliku da u organizaciji Filmskog festivala Slobodna zona pogledaju provokativni dokumenatrni film „Je*anje za spas šuma”, poljskog reditelja Mihala Marčaka.

Projekcija filma je zakazana za 6. avgust, u 21 čas u kampu Lovefesta.

Sinopsis:Nevladina organizacija, sa vrlo , vrlo provokativnim imenom - Jebanje za spas šuma, predstavlja jednu od najneobičnijih eko - aktivističkih organizacija na svetu. Bazirana na ideji da seks može spasiti svet, grupa se bavi produkcijom i prodajom amaterskih erotskih filmova putem interneta, a prikupljeni novac se usmerava kao donacija borbi za zaštitu životne sredine. Film prati njihovu misiju spasavanja planete, preko ulica Berlina do Amazonskih džungli, u bizarnom pokušaju otkupa malog dela zemljišta Amazonske prašume. Cilj je prezervacija prirode od ,,bolesnog, bolesnog Zapada".

O reditelju:Mihal Marčak je mladi poljski režiser čije široko obrazovanje obuhvata studije filozofije, režije, fotografije i dokumentarnog filma. Svoj proboj doživeo je 2011. dokumentarcem ,,Na ivici Rusije" koji je višestruko nagrađen na festivalima HotDocs, Jihlava i Vision du reel. Iste godine mu je uručena nagrada ,,Poljskog nacionalnog radio kanala 3" za najboljeg mladog reditelja u kategoriji ispod trideset godina.

Festivali:Međunarodni filmski festival u Varšavi, Poljska, 2012. Nagrada za najbolji dokumentarni film Međunarodni filmski festival u Roterdamu, Holandija, 2013.

Tokom festivala, Lovefest i Fond B92 prikupljaće pomoć za obnovu vrtića u Paraćinu. Kupovinom narukvice sa natpisom #floodoflove, na Hippie marketu, u periodu od 19 do 6 sati ujutru, prikupljaju se sredstva za obnovu Predškolske ustanove „Bambi“, u Paraćinu. Narukvice koštaju jedan token - vrednost tokena je 125 dinara.

http://www.youtube.com/watch?v=Hz9McuSoYPc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track