DŽON TRAVOLTA: Shvatio sam zašto se vodio rat u Bosni, ali ostaću objektivan!

Superstar glumio pripadnika Škorpiona

DŽON TRAVOLTA: Shvatio sam zašto se vodio rat u Bosni, ali ostaću objektivan!

Pop kultura -
Srbi, Hrvati i Bosanci krive jedni druge za rat, ali misle da je možda izazvan spoljnim uticajem, kaže čuvenu glumac koji je tumačio ulogu srpskog vojnika Emila Kovača u filmu "Killing season"

Čuveni Džon Travolta u filmu "Killing season" glumio je Emila Kovača, bivšeg srpskog vojnika koji se borio u ratu u Bosni i Hercegovini. Slavni glumac za Hafington post otkriva da su mu prijatelji, Srbin i Bosanac, pomogli da shvati religijske, političke i etičke koncepte likova koji se pojavljuju u filmu. U filmu glumi sa Robertom De Nirom, koji glumi američkog obaveštajca.Vojnik Emil Kovač (Džon Travolta) je pripadnika Škorpiona, ima gustu bradu i govori "ruskim" engleskim."Trebalo mi je više informacija o ratu, pa sam morao da istražujem više nego za bilo koji drugi koji film. Na svoj račun sam došao u Bosnu i Hrvatsku. Pričao sam sa Srbima, Hrvatima i Bosancima. Shvatio sam da svi oni krive jedni druge za rat, ali misle da je možda izazvan spoljnim uticajem. Na kraju sam osetio potrebu da ostanem objektivan i da ne stanem ni na čiju stranu – kaže superstar.

Film “Killing Season” prikazan je u maju prošle godine. Travolta kaže da ima prijatelje u Srbiji i Bosni.

- Oni su mi pomogli u pokušaju da shvatim religiozne, političke i etničke koncepte. Vodili smo dubokoumne diskusije i čitao sam im scenario više puta… Smatram da su moj i De Nirov lik žrtve određenih okolnosti, koje su proizvele da na površinu i ratu, izađe najgori ljudski karakter.

http://www.youtube.com/watch?v=_yseYEtQoJQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track