TVORAC DOSIJEA X: Svet je pun misterija, a i sam život je neka vrsta čuda!
Foto: AP

Veruje da je istina tamo negde

TVORAC DOSIJEA X: Svet je pun misterija, a i sam život je neka vrsta čuda!

Pop kultura -
Kris Karter je pričao o dugogodišnjoj borbi sa natprirodnim... Interesuju me te stvari, velika i važna pitanja koja još ostaju bez odgovora

Kris Karter, tvorac kultne serije "Dosije X" rekao je da srećan jer je njegova serija obeležila devedesete godine prošlog veka.

"Mnogi smatraju devedesete "zlatnim dobom televizije", jer je tada nastalo nekoliko vrhunskih emisija. Ponosan sam što ljudi ističu da je "Dosije X" obeležio devedesete i da je pripadao tom „zlatnom dobu", kaže na početku ekskluzivnog razgovora autor "Dosijea X" Kris Karter.

Tvorac kultne serije, koja je etalon za žanr misterije, jedan je od 120 sagovornika u novom serijalu Nacionalne geografije "Devedesete: decenija koja nas je povezala".

Dokumentarna mini-serija, koja počinje 14. septembra, vraća nas u vreme kada je Amerika izabrala Bila Klintona, kada smo stekli nove "Prijatelje", učili uz "Sajnfeldove" životne lekcije, "Nirvana" je postala glas mlade generacije, a svi smo igrali uz "Makarenu".

Koliko danas koristite "čuda tehnike", na filmu i u životu? "Vrlo malo, uopšte nisam osoba za društvene mreže. Ali, da budem iskren, nedavno sam otvorio nalog na Instagramu koji ću koristiti da reklamiram novu seriju "After".

"Dosije X", "Milenijum", "Posle"... više od dve decenije bavite se misterioznim silama - namerno ili slučajno?"Svet je pun misterija, a i sam život je neka vrsta čuda. Interesuju me te stvari, velika i važna pitanja koja još ostaju bez odgovora. Te teme me i dalje inspirišu, u šta će se uveriti i gledaoci u Srbiji sa mojom novom serijom. Ponosan sam što je Nacionalna geografija procenila da je naš prethodni rad značajan i da smo obeležili devedesete", rekao je Kris.

Verujete li i danas da je "istina tamo negde"? "Apsolutno! To je moja zvezda vodilja."

Kris sa ekipom iz Dosijea X, foto AP
Kris sa ekipom iz Dosijea X, foto AP

(Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track