TIHOMIR STANIĆ: Zlu se moramo smejati da bismo se od njega izlečili
Foto: Nebojša Mandić

Uoči premijere filma Mali Budo

TIHOMIR STANIĆ: Zlu se moramo smejati da bismo se od njega izlečili

Pop kultura -
Film je ogledalo u kome bi se neko mogao i prepoznati u ovom vremenu u kome živimo i u kome je možda dovoljno da autori to prepoznaju i da sve društvene anomalije tretiraju kao traumu

U filmu "Mali Budo", čija je premijera zakazana za 24. septembar, glumac i producent Tihomir Stanić igra sivu eminenciju crnogorskog podzemlja u Beogradu i kaže da je srećan što je dobio ovu ulogu.

"Kada su me Danilo i Dimitrije ponudili ulogu, rekao sam: Pa to nije za mene. Potvrdio je da je siguran i ja sam zaista ovaj put slušao Danila Bećkovića. Mislim da film, uz osnovnu nameru da zabavi, ima i neke druge postulate - može i da zabavi i da pouči. Mislim da Dimitrije Vojnov, koji je dugo prisutan na društvenoj sceni, ne samo umetničkoj, i Danilo Bećkovič kao ne samo talentovan reditelj, nego i društveno osvešćen čovek imaju u drugom planu jednu ozbiljnu kritičku poruku i ozbiljnu analizu društva i vremena u kome živimo", rekao je Stanjić.

"Možda je to jedno dobro ogledalo, malo konkavno, ali dobro ogledalo u kome bi se neko mogao i prepoznati u ovom vremenu u kome živimo i u kome je možda dovoljno da autori to prepoznaju i da sve društvene anomalije tretiraju kao traumu. Ako smo ušli u ovu sferu da se možemo smijati, onda smo možda blizu izlečenja kao društvo", zaključio je Tihomir Stanić.

http://www.youtube.com/watch?v=WRVhI8uxJr8#t=2

(Naše novine)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track