MARČELO: U Srbiji ili crnčiš ili se prostituišeš!
Foto: Printskrin

Napet šou

MARČELO: U Srbiji ili crnčiš ili se prostituišeš!

Pop kultura -
Osećam se veoma privilegovano što u našoj zemlji nikada nisam radio stvari koje ne želim zato što su bolje plaćeni, ali zato ono što želim, moram da radim danonoćno - ili si radnička klasa ili se stvaralački prostituišeš, rekao je reper

Marko Šelić Marčelo, reper i književnik, objavio novi album "Napet šou", koji prati i književno izdanje, i na takav način objedinio je stvari kojima se inače bavi.

"Ideja objedinjuje stvari kojima se inače bavim, a to su muzika i kraća esejistička forma bliska kolumni, što sam poslednjih godina, zbog rada na romanu, zapostavio. Uostalom, vreme je takvo da svako mora da puca iz svih raspoloživih topova. činilo mi se lepim izazovom da ne budem jedini autor tih pratećih tekstova, već da uključim prijatelje iz različitih profesija", rekao je Marčelo, dodajući da bi sastavljao jedva kraj s krajem kada bi se bavio samo pisanjem proze ili radio muziku i da u ovom vremenu živi veoma rastrzano.

"U mom slučaju, kada bih radio samo u strip redakciji ili samo pisao prozu ili samo radio muziku, ovu alternativnu i marginalizovanu ili priređivao samo od svirki i književnoh večeri, ako bih se, dakle, opredelio za bilo koje jedno - sastavljao bih kraj s krajem veoma teško ili nikako. Naravno, osećam se veoma privilegovano što u našoj zemlji nikada nisam radio stvari koje ne želim zato što su bolje plaćeni, ali zato ono što želim, moram da radim danonoćno - ili si radnička klasa ili se stvaralački prostituišeš", rekao je reper.

(Naše novine)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track