PETAR JELIĆ ZA KURIR: Menjamo svet tako što širimo ljubav!
Foto: Dragana Udovičić

Novi projekat, bend Rakila

PETAR JELIĆ ZA KURIR: Menjamo svet tako što širimo ljubav!

Pop kultura -
Muzičar je rešio da napravi bend pod nazivom Rakila, koji svira čist rokenrol mejnstrim

Petar Jelić upustio se u novi poduhvat u svom životu. Nakon što je dugi niz godina svirao i pevao sa "YU grupom", rešio je da da lični pečat muzici na našim prostorima.

Novosadski bend Rakila, sastavljen od afirmisanih muzičara, privodi kraju snimanje debi albuma koji će producirati Džon Burton. Bend je nastao iz prijateljstva. "Družili smo se dugo godina i onda smo rešili da krenemo da sviramo pesme koje sam napisao. Tako je sve krenulo...", rekao je Petar.

Rakilu čine frontmen Petar Jelić (vokal, gitara), javnosti poznat po radu sa legendarnom "YU grupom", Slobodan Većkalov (bas gitara), Nenad Kojić (bubnjevi) i Čaba Kiš (gitara, prateći vokal).

Bend neobičnog imena čije poreklo će, po želji članova benda, za sada ostati misteriozno, svoju muziku opisuje kao rokenrol mejnstrim, bez želje da se "ruše vlade", ali zato sa namerom da se širi ljubav. Na albumu će biti devet ili deset pesama.

Završen je spot za promo sing "Pokreni se" kojom će početi kampanja, a svirke će uslediti po objavljivanju izdanja.

"To je čist mejnstrim, mada sam uvek mrzeo "stavljao u fioku". Šta, uostalom, sviraju Brajan Adams, Džo Koker, Tina Tarner? Njihova muzika može da se stavi u svve fioke ovog sveta. To je kod nas postalo irelevantno, jer se forsira samo pop-folk muzika. Naša ideologija je da zovemo cure na druženje, da đuskamo i da se zabavljamo. Menjamo svet tako što širimo ljubav", rekao je za Kurir Petar Jelić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track